"STOJIM IZA TOGA"

POVREĐENA MI JE ČAST, NIKAD VIŠE ZA SRBIJU: Luka Milivojević otvorio dušu o reprezentaciji!

Autor Milutin Vujičić

"Dao sam sve od sebe, probao sam nekoliko puta da pređem preko svega, prvi put u životu sam išao protiv sebe zarad nečega. Jednostavno, ništa se ne menja".

Izvor: MN Press

Luka Milivojević je imao baš burnu karijeru u reprezentaciji Srbije.

Posle učešća na Mundijalu "sklonjen" je iz tima iz nepoznatih razloga, trajala su prepucavanja preko medija da bi potom došlo do pomirenja, da bi dolaskom novog selektora Dragana Stojkovića opet nestao sa spiska.

Odlučio je sada i definitivno da više ne nosi dres "orlova", baš kao i Nemanja Matić koji je u međuvremenu predložio i korenite promene u FSS podržavši Nemanju Vidića.

Milivojević je intervjuu za "Sport Klub" rekao da neće reći da "nije za Vidića, ni protiv Vidića", poručivši da je u prethodnom periodu viđeno kako ne treba, a da mu i dalje nije jasno zašto nisu svi kolektivno reagovali kada je smenjen Slavoljub Muslin.

Zbog svega toga odlučio je da više ne igra za reprezentaciju Srbije, s tim da je i novi selektor "Piksi" rekao da se ne uklapa u njegove planove zbog stila igre.

"Mnogo teška odluka za mene. Nećkao sam se jako dugo, jedan duži vremenski period. Ubedljivo najveća čast koja postoji u fudbalu je igrati za svoju zemlju, obradovati svoj narod. Ne postoji lepši osećaj. Vratiti se u svoju zemlju, igrati pred svojom publikom, svojim ljudima, svojom porodicom. Još ako uspeš da nešto postigneš, kao što smo mi uspeli plasmanom na Svetsko prvenstvo - taj osećaj nema cenu", ispričao je Luka Milivojević.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Ja sam došao u situaciju da se u 29. godini oprostim od reprezentacije, rekao sam šta me je nateralo na tu odluku. Stojim iza toga. Krivim sebe što ranije nisam doneo tu odluku jer sam namučio sebe u nekom periodu zarad nečega za šta sam verovao da će biti bolje, da će se desiti neke promene".

Nije ga bilo kod Krstajića, kao i još nekih igrača, da bi potom dolaskom Tumbakovića bila popravljena hemija i ponovo je bio na spisku selektora.

"U jednom trenutku sam praktično odustao, ali sam na nagovor saigrača i nekih ljudi oko tima opet ostao. Da me neko ne shvati pogrešno, to nije zato što sam ja mnogo bitan i bez mene se ne može, već zato što mi je povređena čast. Dao sam sve od sebe, probao sam nekoliko puta da pređem preko svega, prvi put u životu sam išao protiv sebe zarad nečega. Jednostavno, ništa se ne menja. Puno stvari sam video koje nisu bile fudbalske. Treba mi toliko vremena da ispričam sve što sam video. Mislim da je i dva sata malo", zaključio je Milivojević.

(MONDO/Sport Klub)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.