ŠTA MISLITE?

SEZONA OD MARTA DO NOVEMBRA, MUNDIJAL NA 2 GODINE: Šokantna revolucija u fudbalu, menja se sve iz korena!

Autor Milutin Vujičić

Ovo nije samo ideja, nego je to konkretan predlog iz FIFA.

Izvor: Profimedia

Navikli smo da se Svetsko prvenstvo u fudbalu održava na svake četiri godine, ali to bi u budućnosti moglo da se promeni...

Fudbal se menja iz dana u dan, prilagođava se komercijalnim i potrebama bogatih, pa se tako iznenada pojavila i ideja o promeni kompletnog kalendara takmičenja koju zastupa Arsen Venger - čovek koji je na veoma važnoj poziciji u FIFA.

Nakon odlaska iz Arsenala prihvatio je poziv da bude zadužen za razvoj fudbala, pa tako veoma ozbiljno planira da uvede značajne promene u fudbal.

Ideja mu je da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine, a da klupske sezone traju od marta do novembra!

"To mi je san. Imam prednost jer sam radio u Japanu gde se igralo od marta do novembra i bilo je savršeno. Više ne bi bilo priče da je neko osvojio titulu u sezonu 2018/19. Ne, titula je osvojena u 2018. ili 2019. godini. To bi mnogo pojednostavilo stvari. Letnja pauza dolazi iz perioda još kada fudbaleri nisu bili profesionalci, to je pravilo staro preko 100 godina", kazao je Venger za "BeIn Sports".

"Profesor" je najavio sastanke sa predsednikom Infantinom i ostalim saradnicima, a ovo nije samo "luda ideja" nego se o tome zaista ozbiljno priča.

Tako bi se po Vengerovom planu Svetsko i Evropsko prvenstvo igrali na kraju kalendarske godine, kao što je uostalom slučaj i sa Mundijalom u Kataru koji nas čeka 2022. Smatra i da je pauza od četiri godine između dva turnira prevelika, pa da i to treba da se skrati.

Kako se vama čini ideja?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.