99. večiti derbi

NAJBOLJI MEČ PARTIZANA I ZVEZDE SVIH VREMENA? Golčina Krupnikovića, povratak crno-belih - a na terenu SAMO MAJSTORI!

Autor Dušan Ninković

Po mišljenju mnogih, najbolji derbi ikada odigran!

Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde pamte ga po najboljem pogotku u istoriji rivalstva, navijači Partizana po velikom povratku u meč. Svi zajedno kažu - jedan od najboljih derbija ikada odigranih!

Bilo je to na današnji dan, 18. marta 1995. godine. Partizan i Crvena zvezda odmerili su snage u Humskoj, a na kraju su bodovi podeljeni između najvećih rivala domaćeg fudbala.

Partizan - Crvena zvezda 2:2 (0:2)
/Čakar 67 p, Saveljić 77 - Krupniković 16, Adžić 28/

Gosti u crveno-belim dresovima poveli su pogotkom Nebojše Krupnikovića, koji je uhvatio neverovatne makazice i ''probušio mrežu'' iza Pandurovića. Veliku ulogu u tom golu imao je i Darko Kovačević, koji se na levoj strani napada Zvezde izborio za loptu, a zatim i uputio precizan centaršut.

Nakon neverovatnog pogotka u 16. minutu meča, Krupniković je pretrčao ceo teren kako bi radost podelio sa navijačima svog tima. Ni do danas niko lepše nije zatresao mrežu...

Partizan preuzima inicijativu i želi izjednačenje, ali ga drugi gol na meču potpuno šokira! Bila je to fantastična kontra Ivana Adžića, koji je nakon kombinacije sa Krupnikovićem ostao sam u kaznenom prostoru. Rutinska realizacija za, delovalo je tada, ubedljivih 0:2!

Kada je već Dejan Rambo Petković propuštao prilike za novi gol crveno-belih, Partizan je rešio da se vrati u meč.

Crno-beli su smanjili na 1:2 preko Damira Čakara koji je pogodio sa bele tačke. Bio je to penal nakon kog su navijača Partizana više od dve decenije čekali narednu priliku da njihov tim izvede najstrožu kaznu u derbiju.

Iako je bio debitant, Čakar je rutinski realizovao kazneni udarac. Zvonko Milojević je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu, za erupciju raspoloženja među Partizanovim navijačima na prepunom stadionu JNA.

A šta onda tek reći za trzaj glavom Niše Saveljića? Pouzdani defanzivac bio je najviši u skoku, pogodio je za izjednačenje i novo oduševljenje na stadionu koji je gotovo tokom celog meča bio pod bakljadom. Morao je do kraja meča Milojević da interveniše i spreči Saveljića da napravi potpuni preokret!

Utakmica koja je počela minutom ćutanja zbog smrti legendarnog glumca Mije Aleksića završena je podelom bodova, a danas se pamti po fantastičnoj igri oba tima. Na kraju sezone šampionsku titulu podigla je Crvena zvezda. Partizanov Savo Milošević bio je najbolji strelac sa 30 pogodaka, a pratili su ga Kovačević i Krupniković iz Zvezde sa po 24.

SASTAVI TIMOVA:

Partizan: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Mijalković, Taševski, Trenevski (Čakar), Ćurčić (Tešović), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Lj. Tumbaković

Crvena zvezda: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Perović, Adžić (Živković), Krupniković (Bajčetić), Kovačević, Petković, Sakić. Trener: Lj. Petrović

Partizan - Crvena zvezda 99. večiti derbi
Izvor: Youtube/Igy95

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.