Neverovatno!

SENZACIJA U ZAGREBU - DINAMO RAZBIO TOTENHEM: Šampion Hrvatske izbacio Engleze i UNIŠTIO Murinjovu sezonu!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski šampion eliminisao Totenhem nakon produžetka!

Neverovatan rezultat iz Zagreba!

Dinamo je u Londonu izgubio od Totenhema 0:2, a onda se vratio u Zagreb i napravio neverovatnu senzaciju - pobedio je 3:0 i eliminisao Englezeke het-trikom Mislava Oršića!

Odluka je pala u produžetku, a ekipa Žozea Murinja doživela je hladan tuš i senzacionalnu eliminaciju!

Dinamo - Totenhem 3:0 (2:0 u regularnom delu)
/Oršić 62, 83, 106/

Nakon mirnog prvog dela igre, Dinamo kao da je skupio hrabrost da slomi rivala. Igralo se na njihovom terenu, Maksimiru, a dodatan motiv verovatno su bila i sva dešavanja oko kluba ovih dana. 

Zatvorske kazne čekaju braću Mamić, navijačka grupa proslavlja rođendan ovih dana, a njima u preostalih 45 minuta meča nije preostalo ništa drugo nego da daju maksimum. Pa koliko bude moguće...

A Mislav Orić jeste igrač za velika dela. Pogađao je u 62. minutu za nadu, u 83. za izjednačenje i produžetke, a u 106. minutu meča za pobedu.

Onu koja će mnogo boleti beli deo severnog Lonodna. Žoze Murinjo juče i danas nije mogao ni da zamisli ovakav scenario, a verovatno mu ni sutra neće biti baš najjasnije šta se dogodilo večeras na Maksimiru. Osim da je Mislavu Oršiću porasla tržišna vrednost.

Na MONDU smo detaljno ispratili poslednjih pola sata fudbala u kojima je Mislav Oršić, svojim trećim golom, eliminisao Totenhem iz Lige Evrope!

122. minut - KRAJ! Senzacija je napravljena, Dinamo je nakon poraza od 2:0 u Londonu kroz produžetke eliminisao Totenhem! Mislav Oršić večeras jeste heroj Zagreba.

121. minut - Ivanušec! Neverovatna prilika, ali Ljoris uspeva vrhovima priliku da izbije loptu igraču Dinama koji je pokušao da ga predribla.

120. minut - Još dva minuta do senzacije u Zagrebu!

118. minut - Pravi Damir Krznar i šestu izmenu večeras. Perić menja umornog kapitena Ademija i odigraće oko tri minuta večeras.

115. minut - Prvo je Livaković impresivno odbrani, zatim Kejn propušta ogromnu šansu, a na kraju Dinamo uspeva da otkloni opasnost pred svojim golom!

107. minut - Totenhem mora po gol, pa umesto Orijea sada igra Stiven Bergvajn. Daleko ofanzivnija postava, a i poslednja promena Žozea Murinja.

106. minut - NEVEROVATNI MISLAV ORŠIĆ! Čovek sam vodi protiv Totenhema 3:0, a poslednji gol na meču postigao je nakon što je nanizao kompletnu odbranu londonskog tima!

106. minut - Počeo je drugi produžetak na Maksimiru.

105. minut - Kraj prvog produžetka! Pred nama je još 15 minuta fudbala, a penali ukoliko ranije ne dobijemo pobednika ovog dvomeča.

102. minut - Pokušaj Gereta Bejla na Maksimiru! Rezervista Totenhema preti sa tridesetak metara, ali udarac odlazi pored gola.

96. minut - Velika šansa za Dinamo! Leovac se našao usamljen u kaznenom prostoru, na njegovoj desnoj strani i nije hteo da šutira iz te pozicije. On je pokušavao da asistira saigraču na petercu, mada je situacija bila dobra i za udarac ka golu.

91. minut - Ulazak Serhija Regilona. Napravljeno je svih 10 izmena na večerašnjem meču, a treneri dobijaju po jednu dodatnu zbog produžetka.

90. minut - Stojanović i Mišić menjaju Ristovskog i Petkovića.

85. minut - Karlos Vinisijus menja Lukasa Mouru.

83. minut - 2:0! Mislav Oršić drugim golom odvodi meč u produžetke!

82. minut - Leovac i Gavranović ulaze umesto Franjića i Majera.

75. minut - Atiemven menja Jakića u ekipi Dinama.

68. minut - Lo Selso i Ndombele ulaze umesto Vinksa i Alija.

62. minut - 1:0! Mislav Oršić postiže prvi gol na meču.

60. minut - Ulazak Bejla umesto Lamele.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

U preostala tri meča koja su počela u terminu od 18:55 nije bilo ovoliko drame. Arsenal je i pored poraza na domaćem terenu prošao Olimpijakos, Roma je Šahtjor savladala i na gostovanju, dok je Granada uspela da odbrani prednost protiv Moldea, iako je poražena na severu Evrope.

Rezultati:

Arsenal - Olimpijakos 0:1 (0:0)
/El Arabi 51/

Molde - Granada 2:1 (1:0)
/Valjeho 29 ag, Hestad 90 p - Soldado 72/

Šahtjor - Roma 1:2 (0:0) 
/Moraeš 59 - Majoral 48, 72/

Dinamo - Totenhem 3:0 *posle produžetaka
/Oršić 62, 83, 106/

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.