Dobra je i LE

ZNAM KO BI BIO IDEALNO POJAČANJE ZA ZVEZDU: Stanković iznenadio, a Milan ne može da preboli!

Autor Dušan Ninković

Opširna ispovest trenera crveno-belih!

Izvor: Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage

Ekipa Milana eliminisana je od Mančester junajteda, a da su se detalji u prethodnom dvomeču malo drugačije odigrali, možda ne bi ni igrali to. Dejanu Stankoviću svakog dana sve teže pada što nije uspeo da eliminiše nekadašnjeg gradskog rivala.

U opširnom intervjuu za slovenačke medije, Stanković je govoro o prijateljstvima koja ga vežu za tu zemlju, trenutnoj situaciji u Zvezdi, kog Slovenca bi doveo, ali i kako se oseća zbog ispadanja iz Evrope.

Dvomeč protiv Italijana još je ''svež'' treneru Zvezde, koji je nekada nosio dres Intera.

''Srećan sam zbog momaka i kluba. U ta dva meča pokazali smo da nismo bili gori. Naprotiv, u nekim trenucima smo bili konkretni i jaki. Što više vreme prolazi to više žalim što nismo uspeli da ih eliminišemo. Smatram da smo stavom i igrom to zaslužili. Niko ne bi imao ništa da kaže i da smo mi prošli dalje'', počeo je Stanković.

Trener Zvezde najavio je nove evropske pohode i igranje u Ligi šampiona u narednim sezonama.

''Ovo je odskočna daska za budućnost, za sve. Nešto opipljivo, nešto što daje potvrdu da vam malo fali da sklopite kockice i da probate kroz kvalifikacije da dođete do Lige šampiona. Kroz grupnu fazu Lige Evrope smo dokazali da možemo tamo. Možda su neki mislili da je neuspeh što nismo bili u grupi elitnog takmičenja, ali sam i tada tvrdio i sada tvrdim da je ova sezona bila dobra za Zvezdu. Osvojili smo istorijski najuspešnijih 11 bodova u grupi, pokazali smo pravi fudbal. Ako neko misli da to nije uspeh, onda greši. Ovo je veliki uspeh, jer smo popravili i koeficijent koji će nam dobro doći sledeće sezone, jer ćemo biti u ulozi nosioca u nekim mečevima.''

Iskorak bi mogao da bude napravljen kada bi u tim stigao najbolji slovenački fudbaler. Slovenci su želeli da saznaju kog njihovog igrača bi Stanković uzeo.

''Josip Iličić. Mislim da bi on pravio razliku'', rekao je Dejan Stanković.

Zvezda u Sloveniji ima mnogo simpatizera, jedna od navijačkih grupa je u Ljubljani.

''Znam celu situaciju i za istorijsku podršku koju Zvezda dobija iz Slovenije, za „Delije“ iz Slovenije. Mnogi naši ljudi koji vole Zvezdu i prate sport žive u Sloveniji. Znate da sam povezan sa Slovenijom preko supruge Ane i Milenka Aćimovića, tako da je Slovenija moj drugi dom'', rekao je Stanković sa osmehom.

Trenerska inspiracija bio je čovek koji mu je mnogo pomogao i tokom igračke karijere. 

''Naučio sam od svih mnogo. U životu mi je najviše pomogao Siniša Mihajlović. On je za mene više od prijatelja, pomogao mi je mnogo kada sam sa samo 18 godina došao u Lacio. Kada postaneš trener, imaš jasan put. Od svih sa kojima si radio uzimaš ono najbolje, nemoguće je da nekoga prekopiraš. Moraš da imaš svoju viziju i ideju'', otkriva šef stručnog štaba crveno-belih.

Tokom prethodnih nekoliko godina Stanković je izgradio blizak odnos sa još jednim Slovencem, predsednikom UEFA Čeferinom.

''Zahvaljujući Čeferinu sam radio u UEFA 18 meseci. Bavio sam se mlađim kategorijama. Znao sam da je to ogromna organizacija, ali tek kada sam ušao unutra sam mogao da vidim koliko je to veliko. Ponosan sam na prijateljstvo sa Čeferinom, on je sjajan čovek. Nisam upoznao tako energičnu osobu koja tako sprovodi svoje ideje i bori se za njih. Veliki je profesionalac'', zaključio je Stanković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.