12 STRELACA!

PARTIZAN JE STVARNO ZA DESETKU: "Parni valjak" već samleo 10 timova, da li je Superliga previše glomazna?

Autor Nebojša Marković

Gol-razlika Partizan u devet mečeva Superlige i jednom susretu Kupa Srbije u 2021. godini sve govori o njihovoj dominantnoj igri.

Izvor: MN Press

Partizan je ove godine za - desetku!

Tim Aleksandra Stanojevića odigrao je za mesec i po dana već 10 utakmica u 2021. godini i u svih deset - upisao pobede.

Partizan je novu pobedu u nizu upisao u Bačkoj Palanci, gde su savladali domaću OFK Bačku 4:0 u meču koji je tako zaličio na brojne mečeve odigrane ranije ove godine.

Crno-beli su imali samo manjih problema da "načnu" protivnika, ali kada su u tome uspeli, golovi su počeli da se ređaju kao od šale i "parni valjak" je opravdao taj svoj nadimak.

Stanojević je posle meča bio prezadovoljan učinjenim, a ofanzivci Partizana su nastavili sa sjajnom formom. Takuma Asano i Lazar Marković su upisali i gol i asistenciju, a mladi Nemanja Jović je pokazao da izrasta u igrača na kojeg mora da se ozbiljno računa u budućnosti.

Filip Holender je uprkos tome što je zbog povrede morao da završi meč na poluvremenu i što nije uspeo da se upiše u strelce, još jednom potvrdio da će biti veliko pojačanje kada Partizan i zvanično otkupi njegov ugovor od Lugana.

Reprezentativac Mađarske se odlično kretao, imao je tri vrlo dobre prilike, pogodio stativu i bio pretnja po Bačku i kroz sredinu, ali i sa oba boka.

"Prezadovoljan, baš, baš onako zadovoljan. Težak je teren, oni su fizički dominantna i visoka ekipa, momci su stvarno fantastično odigrali ovaj meč", rekao je Stanojević posle meča u Bačkoj Palanci za TV Arenasport.

Ipak, ono što će Stanojevića najviše moći da raduje je činjenica da je postizanje golova među crno-belima aktivnost koju igrači međusobno dele.

Na 10 mečeva u 2021. godini, Partizan je upisao 10 pobeda uz gol-razliku 37:2. Ne zna se šta je u tom segmentu bolje, skoro četiri pogotka po meču ili to što crno-beli primaju gol na svakih 450 minuta.

Za samo mesec i po dana od nastavka sezone, čak 12 različitih igrača Partizana je treslo mreže rivala. Od toga, čak šestorica su to činila barem četiri puta, pa tako ni rivali ne znaju odakle će tog dana pretiti najveća opasnost.

Kao što smo ranije analizirali, nekada je to iz prekida gde je Partizan "razvio" novo oružje, a nekada iz brzopoteznih akcija, kao što je bila ona protiv Bačke kada je Asano iskoristio asistenciju Miloša Jojića.

Istina, u trenucima kada je Partizan "overio" 18. pobedu u nizu u seriji koja traje već pet meseci i zaputio se na dvonedeljnu pauzu, jasno je da u Superligi postoji velika razlika u kvalitetu između "večitih" rivala i većeg dela ostatka lige.

Čak 20 timova u Superligi pokazalo se, slobodno možemo da zaključimo, vrlo neuspešan eksperiment, koji je dodatno "razvodnjio" kvalitet takmičenja i učinio da i Partizan i Zvezda prave najduže serije pobeda u Evropi bez ikakvih problema.

"Mi imamo velike budžete u odnosu na timove u našoj ligi. Imamo veliku razliku u mogućnostima. Ne znam da li je to tako u drugim zemljama, da li je tolika razlika. Možda je to razlog, ta naša velika razlika u mogućnostima", rekao je Stanojević prošle sedmice na tu temu, pre nego što su njegovi puleni upisali još dve ubedljive pobede.

No, ni to nije nešto na šta crno-beli u ovom trenutku mogu da utiču. Na njima je do sada bilo da samo nastave da ređaju pobede.

I zaista, u 2021. godini igraju za "desetku"!

STRELCI PARTIZANA U 2021:

  1. Asano 7
  2. Natho 5
  3. Vujačić 4
  4. L. Marković 4
  5. Jović 4
  6. Holender 4
  7. Urošević 2
  8. Šćekić 2
  9. Bajbek 1
  10. Suma 1
  11. Stevanović 1
  12. Jojić 1
  13. Autogol 1 (Vlajković, Novi Pazar)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.