SASTAVI

OVO JE STARTNIH 11 ZA DEBI PIKSIJEVE SRBIJE: S reči na dela - ofanzivno, vera u Vlahovića!

Autor Milutin Vujičić

Srećno, "orlovi" i da nas obradujete.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije spremna je za početak novog ciklusa u kome se nadamo da ćemo izgledati ozbiljnije nego do sada. Tu je novi selektor Dragan Stojković, novi je i kapiten Dušan Tadić, samo da ne bude starih navika sa starta kvalifikacija i već je dobro...

Bićemo svi optimisti, bar do nekog kiksa, a prvi izazov za "orlove" u Piksijevom selektorskom mandatu biće Irska s kojom se sastajemo u sredu od 20.45 na "Marakani".

Biće to prilika da Piksi pokaže naciji sve ono što smo slušali u prethodnih mesec dana od kada je imenovan za Tumbakovićevog naslednika, a to pre svega znači da će njegova Srbija igrati ofanzivan i atraktivan fudbal, ako je to moguće naučiti za dva treninga pred utakmicu.

Selektor je u javnosti najmanje govorio o taktičkim rešenjima, izbegavao je da otkrije u kojoj formaciji će "orlovi" ubuduće igrati, ali sve je jasnije da bi to trebalo da bude u sistemu 3-4-3.

Piksi je na konferenciji pred meč otkrio medijima i da zna sastav, tako da je na nama da pokušamo da otkrijemo šta je to selektor zamislio za premijeru - koja može da bude i ključni meč za reprezentaciju, pošto ako tu zabrljamo ozbiljno ćemo se udaljiti od Mundijala.

Samo nekoliko igrača je sigurno da će početi meč sa Irskom, pa je prva dilema već na golu pošto se već godinama nije iskristalisalo ko je prvi golman "orlova".

S obzirom na to da je Predrag Rajković u boljoj formi, za očekivati je da počne meč pre Marka Dmitrovića, dok dilema ima i u poslednjoj liniji. Trio štopera trebalo bi da čine Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Uroš Spajić, mada je najveća dilema na "levom" gde konkuriše i Strahinja Pavlović.

Po desnom boku očekuje se Darko Lazović, po levom bi šansu da ponovi igre iz kluba trebalo da dobije Filip Kostić, ali ako ne opravda očekivanja - očekujte već protiv Portugala imenjaka Mladenovića.

Kao centralni vezni su "viđeni" Nikola Gudelj i Nemanja Maksimović, dok je najozbiljnija konkurencija za tri preostala ofanzivna mesta u timu. Naravno, kapiten Dušan Tadić će početi utakmicu protiv Irske, ali ko će mu se pridružiti na terenu?

Bez obzira što se na Irsku gleda kao na "grubijansku" selekciju, uz njega bi šansu trebalo da dobije Filip Đuričić, a da mesto u napadu zauzme Dušan Vlahović.

Verovatnije je da će Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović šansu čekati sa klupe...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatnijih 11 koji počinju meč protiv Irske:

Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Tadić, Đuričić, Vlahović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.