ŠTA VI MISLITE?

ONI TVRDE - SRBIJA NE IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! Super kompjuteri su sve izračunali, ali ima i jedna dobra vest!

Autor Nebojša Marković

Pa da vidimo koliko će biti u pravu...

Izvor: MN Press

Srbija u sredu uveče započinje svoj put ka Svetskom prvenstvu u Kataru sa novim selektorom na čelu, Draganom Stojkovićem Piksijem!

Ipak, statističari tvrde - Srbija nema baš velike šanse da se nađe na Mundijalu krajem 2022. godine!

Specijalizovani sajt "Gracenote Live" se bavi statistiskom kroz kompletnu istoriju fudbala i putem svojih kompjuterskih kalkulacija i simulacija, došli su do nekih važnih brojki pred početak evropskih kvalifikacija za Mundijal.

Oni su simulirali sve moguće scenarije, da bi na kraju otkrili da Srbija nema baš velike šanse da završi na Svetskom prvenstvu!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Naime, "Gracenote" u grupi A, u kojoj se Srbija nalazi, Portugal ima čak 82% šansi da se nađe na čelnoj poziciji na kraju takmičenja, što je i jedino mesto koje sigurno vodi timove na završni turnir.

Ipak, dobra vest je da među svih 10 grupa, Srbija ima najveće procentualne šanse da završi na drugoj poziciji, sa čak 48% šansi, više od Švajcarske (46%) i Austrije (44%). To znači da "Gracenote" veruje da će se "orlovi" naći u baražu.

No, kako će u baražu biti ukupno 12 selekcija, a samo tri dobiti prolaz na Mundijal, Srbija nema velike šanse da se tamo i plasira.

"Gracenote" kao 13 predstavnika Evrope na Svetskom prvenstvu vidi selekcije kao što su Belgija, Španija, Francuska, Portugal, Nemačka, Italija, Holandija, Engleska, Danska, Hrvatska, Švajcarska, Austrija i Vels.

Prema njihovim kalkulacijama, "prvi ispod crte" su Poljska, Rusija, Švedska i Češka Republika, pa tek onda "orlovi".

Srbiji se daje tek 27% šansi da će ostvariti plasman u Katar 2022. godine. Ako ništa drugo, bar nas "već vide" u baražu, a tamo se nikad ne zna...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.