Nema milosti!

MITAR JE ČUDESAN - DAJE GOL PO MEČU ZA SVOJU SRBIJU: Neka se spreme Portugalci, "rešeta" kao nikad pre! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Napadač Fulama ne igra mnogo u klubu, ali ga to ne sprečava da pogađa redom u dresu reprezentacije!

Izvor: MN Press

Ušao je sa klupe, jedan gol je postigao u stilu najvećih majstora, a drugi je došao posle nebeskog skoka. Ali to je samo nastavak njegove serije! 

GOL PO MEČU! 

U poslednjih 30 mečeva odigranih za nacionalni tim Aleksandar Mitrović dao je 28 golova, čime dolazimo do brojke od skoro gola po meču! 

Taj niz je počeo 10. novembra 2017. godine na pripremama za Svetsko prvenstvo. Posle smene selektora i dolaska Mladena Krstajića na mesto prvog čoveka stručnog štaba igrali smo sa Kinom, Srbija je pobediola 2:0, a to je Mitroviću bio 10. gol za nacionalni tim. 

Usledili su pripremni mečevi sa Nigerijom i Bolivijom - Afrikancima je dao dva, a Bolivijcima tri gola! Na Svetskom prvenstvu je postigao gol protiv Švajcarske, a bio je i jedan penal nad njim, no nećemo opet o tome. 

U Ligi nacija smo videli njegovu potpunu dominaciju, jednostavno niko nije mogao da ga zaustavi. Crnogorcima je u dva meča dao tri gola, Rumunima je dao dva, a Litvancima jedan gol. 

Litvanci su "stradali" i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kada im je dao po dva gola u dva meča, a Luksemburg je prošao identično, četiri puta su vadili loptu iz mreže posle Mitrovićevih šuteva. 

Da ne bude da daje golove samo protiv slabijih ekipa savladao je golmane Portugala i Ukrajine u tim kvalifikacijama, a dao je gol i na prijateljskom meču sa Portugalom. 

Potom je krenula druga sezona Lige nacija, a u njoj je rešetao protiv Turaka i Rusa, da bi sada opet davao golove i to sa klupe! 

DOBRO POČEO - PA STAO! 

Izvor: MN Press

Odlično je počela reprezentativna karijera nekadašnjeg špica Partizana. Već na svom trećem meču dao je gol i to Hrvatima na "Marakani". Bio je to 6. septembar 2013. godine, a onda smo čekali dve godine da proradi. Mučio se, često je na terenu izgledao nervozno i nije uspevao da dođe do mreže. 

A onda je u nacionalni tim došao Slavoljub Muslin i pronašao pravi sistem za srpskog napadača. Sa Tadićem iza sebe on je počeo da "rešeta" i dobili smo Mitrovića na koga smo sada već navikli. 

Prvo je dao gol Francuzima na prijateljskom meču, a potom Kipru, i Rusiji, da bi u kvlaifikacijama za Mundijal u Rusiji blistao. Tadić je asistirao, a Mitrović pogađao. Austrija, Gruzija, Vels, Moldavija, svima je davao golove, zapravo se izvukla Republika Irska, sve do srede kada je sa klupe ušao da poravna račune. 

No, nije on igrač jednog sistema i jednog selektora. Menjali su se šefovi struke "orlova" i više nego što bi trebalo, a Mitrović je i dalje davao golove. Krstajić, Tumbaković, sada Stojković, nije bitno. Da li igra za klub ili ne igra? Nije bitno. Mitar uvek da gol za Srbiju! 

SRBIJA IZNAD SVEGA

Izvor: MN Press

I pored toga što je izjednačio rekord Stjepana Bobeka koji je stajao decenijama i pored toga što će ga uskoro oboriti, on ostaje sa obe noge na zemlji i zna šta je prioritet. 

Konkurencija u napadu Srbije verovatno nikada nije bila jača, tu su Vlahović, Jović, Despotović, a dolaze i mlade snage poput Joveljića. Skot Parker nažalost ne vidi kvalitet srpskog napadača pa mu je Mitrović prečesto na klupi u Fulamu, ali i pored dokazane forme u nacionalnom timu Mitrović ne smatra da je njegovo mesto nedodirljivo! 

"Ja mislim da se niko ne oseća kao zvezda. U svlačionici je fenomenalna atmosfera, nema te zle krvi. Mislim da bi bilo glupo da se ja nešto bunim. Sedim u Fulamu na klupi i da sad dođem u reprezentaciju i neću da sedim na klupi. To su gluposti", rekao je pred meč sa Portugalom. 

I tu je njegova veličina i zato tako dobro igra za Srbiju. Golovi nisu došli zato što je hteo da obara rekorde i trese mreže, nego zato što je hteo da njegova Srbija pobeđuje. 

Mnogo je radio za tim, davao je sve od sebe i sada će ostati u istoriji. Dugo, dugo njegov rekord neće pasti, a on će ga samo nadograđivati. 

Možda već protiv Portugala? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.