Na 3 boda!

"ZNAM PIKSIJA, PROMENIO JE IGRU SRBIJE": Selektor Portugala pričao o Tadiću, ali i o "orlu" koji nije igrao protiv Irske

Autor Nebojša Marković

Fernando Santoš je upućen u kvalitete Srbije, ali veruje da će njegov tim stići do pobede.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Portugala je poput Srbije uspešno startovala na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a posle pobede nad Azerbejdžanom očekuje ih meč u Beogradu.

Selektor Portugala Fernando Santoš i vezista Mančester sitija Bernardo Silva očekuju težak meč, ali veruju u svoj kvalitet.

Santoš je srpskim medijima rekao da zna da je dobro analizirao igru Srbije pod novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

"Naravno, to je moja obaveza, pratim i analiziram igrače. Piksija znam, igrao je u Marseju i pokazivao je izuzetan kvalitet kada je bio igrač. Ono što sam primetio je da je protiv Irske promenio igru. Nekada su umeli da igraju sa četiri igrača pozadi, sada su igrali sa tri defanzivca. Imamo veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah i vrlo smo motivisani za ovaj meč", rekao je Santoš.

On je istakao da je Portugal došao da pobedi i da na njih neće mnogo uticati to što su iz tabora Srbije najavljivali isti cilj. Posebno je istakao dvojicu igrača, od kojih jedan nije igrao u meču sa Irskom. 

"Analizirao sam Srbiju i svestan sam kvaliteta Tadića, Milinković-Savića i ostalih igrača. Radićemo dobro, gledaćemo da imamo dobar posed lopte, stvaraćemo situacije iz kojih ćemo želeti da damo gol. Verujem u svoje igrače, ovde nema nikakvog imperativa već je stvar u želji."

Bernardo Silva je pričao da je imao prilike da se na terenu u Premijer ligi sretne sa Aleksandrom Mitrovićem, ali veruje da Portugal može da zaustavi najboljeg strelca Srbije.

"Mitrović je talentovan i snažan igrač, pristupićemo maksimalno ovom meču. Poznajem odlično srpsku reprezentaciju i spremamo se na veliki izazov. Mi znamo da je Srbija jaka ekipa sa tehnički odličnim igračima i spremamo se za tešku utakmicu."

Vezista Mančester sitija je rekao da je normalno da Portugal kao šampion Evrope ima cilj da pobedi na svakom meču.

"Naravno, trofeji stvaraju velika počekivanja što je logično imajući u vidu da se i publika i Portugalci nadaju mnogo čemu, misija trenera i igrača je da budu na tom nivou i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu."

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.