SASTAV

OVO JE STARTNIH 11 SRBIJE ZA PORTUGAL: Igraćemo s 2 špica, potpuna ofanziva!

Autor Milutin Vujičić

Selektor je rekao da ćemo biti ofanzivni i držaće se toga...

Izvor: MN Press

Srbija je pobedom protiv Irske (3:2) počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, ali moraćemo mnogo bolje da zaigramo protiv Portugala ako želimo sva tri boda.

Jedna od najboljih reprezentacija sveta, ujedno i aktuelni prvak Evrope, došla je motivisana u punom sastavu u Beograd i bez ikakve sumnje je favorit u subotu (20.45), međutim niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo iznenađenju.

Stojković je u najavi utakmice više puta apostrofirao da ćemo gledati ofanzivnu Srbiju, kojoj nije cilj samo da osvoji bod protiv Portugalaca, pa bio tu perspektivi trebalo da znači "otvoren" meč.

Video je Piksi dobre i loše stvari u našoj igri protiv Irske, poručio je da je svesno izveo nešto "čudniji" sastav pošto je raspored veoma zgusnut, a to ujedno znači i da će biti personalnih promena, najverovatnije i taktičkih.

Srbija će promeniti sistem igre iz 3-4-3 (koji bi neki nazvali i 5-2-3) u 3-4-1-2, što se već desilo u toku utakmice sa Irskom kada je Đuričić prešao u napad.

Odbrana je protiv Irske primila dva gola, iz praktično dve šanse, ali najverovatnije neće biti promena u zadnjoj liniji pošto joj je pre svega potrebno uigravanje. Tako će na golu biti Dmitrović, dok će trio štopera činiti Milenković. S. Mitrović i Pavlović.

U srcu veznog reda trebalo bi da bude promena, odnosno očekuje se da vidimo iskusniji tandem Maksimović - Gudelj, dok je najveća dilema po bokovima.

Gajić i Mladenović su počeli prvi meč i trebalo bi da zaigraju i protiv Portugala, dok će šansu sa klupe čekati Kostić i Lazović, ako bude bilo potrebno da zaigramo ofanzivnije u slučaju zaostatka za rivalom, odnosno potrebne svežine u napadu.

Na mestu ofanzivnog veznog gledaćemo naravno kapitena Tadića, dok bi kao tandem u napadu trebalo da zaigraju Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani sastav Srbije:

Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Gajić, Maksimović, Gudelj, Mladenović - Tadić - A. Mitrović i Vlahović.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.