MILINA GLEDATI

TO HOĆU, DA SVI PRIČATE O TOME: Najlepša kontra "orlova" u 21. veku, Piksi otkrio tajnu!

Autor Milutin Vujičić

Fudbal kakav treba da bude...

Izvor: MN Press

Dragan Stojković je po dolasku na klupu Srbije obećao da ćemo otići na Svetsko prvenstvo, a da ćemo isto tako igrati atraktivan i ofanzivan fudbal.

Zato se "orlovi" nisu povukli ni protiv Portugala, napali su prvak Evrope sa dvojicom napadača, a nisu ustuknuli čak ni kada je na semaforu pisalo 0:2. Blaga promena formacije, nova energija sa klupe i vera u preokret doneli su nam ogroman bod u kvalifikacijama.

Aleksandar Mitrović je već u prvim sekundama drugog dela uspeo da ublaži rezultat, da bi Filip Kostić već u 60. minutu bio egzekutor jedne od najboljih akcija u istoriji našeg fudbala.

Kontra je počela na našoj polovini, razvila se munjevitom brzinom preko Tadića i Radonjića koji je prijemom izbacio celu odbranu Portugala, a onda iz prve progirao Kostića koji nije dopustio da se samo uhvatmo za glavu - nego i da aplaudiramo.

"To je fantazija i ta lepota koju hoću da pokažemo i da vi svi pričate o tome", rekao je Piksi na konferenciji za medije posle meča.

"To je taj fudbal koji hoću. Ali pogledajte i golove protiv Iraca i da su perfektno postignuti, sve je stizalo iz prve. Takvom fudbalu treba da težimo. To je taj fudbal i ono što ljudi žele da vide...", zaključio je selektor "orlova" koji inače i nije prezadovoljan remijem.

Srbija iz dva meča ima četiri boda, a u utorak (18.00) igra protiv Azerbejdžana u Bakuu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.