HTEO POBEDU

RONALDO MOŽE DA SE LJUTI, NIJE BIO GOL: Heroj Srbije odgovorio Portugalcu - NIJE UŠLA!

Autor Nebojša Marković

Stefan Mitrović je jedan od igrača o kojima se priča posle meča sa Portugalom!

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Mnogo je bure podigla utakmice Srbije i Portugala i ne samo u srpskoj, već i evropskoj fudbalskoj javnosti!

"Orlovi" su u hrabrom meču uspeli da remiziraju 2:2 protiv šampiona Evrope, a susret je obeležio sada već čuveni detalj iz 93. minuta.

Tada je Kristijano Ronaldo šutirao na prazan gol Srbije posle greške Marka Dmitrovića, ali je u poslednji čas Stefan Mitrović izbio loptu i sprečio pogodak.

Portugalci su insistirali da je lopta celim obimom prešla gol-liniju, glavni sudija je tvrdio da to ipak nije bio slučaj, pa je meč završen 2:2. Video snimak iz ugla kamere je odavao utisak da je lopta prešla liniju, ali defanzivac Srbije tvrdi da se ne vidi dobro i da je sve bilo regularno.

"Ronaldo ima svoje viđenje situacije, može da bude ljut, ja mislim da lopta nije ušla. Mi smo na kraju srećni rezultatom, izvukli smo bod na kraju. Nismo prezadovoljni, išli smo na pobedu", rekao je Mitrović, koji je tako posle famoznog drona protiv Albanije ponovo postao junak u jednoj kontroverznoj situaciji.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Jedan od heroja Srbije se potom detaljnije osvrnuo na samu utakmicu.

"Primili smo dva jeftina gola, znali smo da tranziciju treba da izbacimo iz njihove igre. To nismo uspeli u prvom poluvremenu, ali pokazili smo hrabrost i kada je najteže da smo najbolji. Veoma sam ponosan na ekipu, svaka čast momcima. Ne smemo sada da uprskamo ovo što smo uradili u prve dve utakmice, treba hladne glave da odemo u Azerbejdžan. Ekipa koja bude uzimala bodove protiv tih slabijih ekipa će ići na SP. To je ono na šta treba da se fokusiramao", smirivao je Mitrović euforiju.

On je takođe čestitao prezimenjaku Aleksandru na golu kojim je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

"To je momak koji je uz Tadića najviše dao ovoj generaciji. To je nešto što od ove utakmice treba da ostane u istoriji", zaključio je Stefan Mitrović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.