Bravo momci

MOĆNI SRBI DONELI POBEDU AUSTRIJI! Dragović sa "srpskim džinom" sprečio senzaciju Farskih Ostrva, Danci brojali do osam

Autor Tamara Ranković

NIsu dozvolili izenanđenje.

Poreklom su iz Srbije, ali slave sa Austrijom.

Fudbalska reprezentacija Austrije savladala je Farska ostrva rezultatom 3:1 u grupi F u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

 Selekcija Farskih Ostrva prva je povela u 19. minutu golom Sonija Ragnara Natestada, ali je fudbaler srpskog porekla koji je jedna od najvećih želja Crvene zvezde, Aleksandar Dragović izjednačio u 30. minutu.

Za vođstvo Austrije pogodio je u 37.minutu Kristijan Baumgartner, a onda je "srpski džin" koji dominira Bundesligom, Saša Kalajdžić u 44. minutu iz peterca poslao loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Nešto ranije u istoj grupi, fudbaleri Danske pobedili su Moldaviju sa 8:0.

Domaći tim je poveo u 19. minutu golom Kaspera Dolberga sa penala, a zatim je Mikel Damsgard sa dva gola u 22. i 29. minutu uvećao prednost.

Do kraja poluvremena Danska je postigla još dva gola preko Jensa Strigera Larsena u 35. i Matijasa Jensena u 39. minutu.

Dolberg je drugim golom u 48. minutu povećao na 6:0, da bi golove do kraja postigli i Robert Skov u 81. i Markus Ingvartsen u 89. minutu.

U trećoj utakmici u toj grupi Izrael i Škotska odigrali su u Haifi nerešeno 1:1.

Domaći su poveli u 44. minutu golom Dora Pereza, a izjednačio je Rajan Frejzer u 56. minutu.

Na tabeli Grupe F prva je Danska sa šest bodova, Austrija ima četiri, Škotska dva boda, a po jedan bod imaju Farska Ostrva, Izrael i Moldavija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/Beta)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.