Uživo

ZVEZDA ZA 20 MINUTA U POLUFINALE KUPA: Pogodili Italijani, a Katai je majstor - drugoligaš hrabar na Marakani!

Ko će među četiri najbolja tima u Kupu Srbije?

Izvor: MN Press

Rutinska pobeda izabranika Dejana Stankovića protiv drugoligaša. Malo je onih koji su na stadionu Rajko Mitić očekivali iznenađenje i ispadanje iz Kupa Srbije aktuelnog šampiona naše zemlje, a sve sumnje o konačnom rezultatu rešene su nakon 20 minuta fudbala.

Dijego Falćineli, Aleksandar Katai i Filipo Falko lako su rešavali grč u kom se na početku susreta našao gost. IMT, član Prve lige Srbije, dozvolio je previše u toj fazi.

Crvena zvezda - IMT 3:0 (3:0)

Ali, generalno gledano, odigrao je veoma dobar meč na stadionu Rajko Mitić. Bili su hrabri, ofanzivni i uporni, ali nisu uspeli da postignu čak ni počasni pogodak na ovom meču.

Sa druge strane, Crvena zvezda nije imala problem. Falćineli je centaršut Rodića već u četvrtom minutu poslao u mreu, Katai je direktno iz slobodnog udarca nadmudrio mladog Katića, a Falko je krunisao dobru asistenciju Ivanića u kontranapadu.

I tako je, već u 21. minutu sve bilo odlučeno!

Do kraja susreta ređali su se prilike na obe strane terena, ali bi utakmica u četvrtfinalu Kupa Srbije najviše mogla da se pamti po jednoj izmeni. Nemanja Milunović napustio je teren već u 35. minutu meča, a tek nakon magnetne rezonance će se više znati o problemu koji ga muči.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

17:55

Kraj!

Crvena zvezda stiže do polufinala Kupa Srbije! Nije bilo nadoknade na meču protiv IMT-a, a susret je završen rezultatom koji je na semaforu bio već u 21. minutu - 3:0!

17:47

Glišić!

83. minut - Odličan slobodan udarac gostiju, pošto je jedan od najboljih igrača IMT-a šutirao tik iznad prečke. Prilikom bacanja za tom loptom, golman crveno-belih Zoran Popović imao je sudar sa stativom, pa mu se ukazuje pomoć.

17:43

Popović!

79. minut - Uporni su gosti, i dalje žele da zatresu mrežu Crvene zvezde. Dobru priliku za člana Prve lige Srbije osujetio je Zoran Popović koji je fantastičnom odbranom loptu poslao u korner.

17:42

Izmene!

78. minut - Još dve promene u ekipi IMT-a.

Mihajlo Aćimović i Nikola Purić su na terenu, a meč su završili Stefanović i Lučić.

17:33

Izmene!

70. minut - Menjaju i gosti. Ismael Beko Fofana menja Uroša Stamenića, dok je Srđan Todorović ušao umesto Andreje Lazovića.

17:31

Izmene!

68. minut - Aksel Bakajoko i Milan Pavkov su u igri, a meč je završen za Aleksandra Kataija i Dijega Falćinelija.

17:30

Falćineli!

66. minut - Nije bio sebičan Katai, ali Italijan se predugo nameštao za udarac. Dok je Dijego Falćineli rešio da uputi udarac, stigli su rivali, a na kraju je lopta završila u rukama Katića.

17:26

Falćineli!

63. minut - Izvukao se Italijan na levi bok, povukao loptu ka kaznenom prostoru i imao dobru priliku za udarac. Šutirao je u dalji ugao, ali nije bio precizan.

17:25

Izmena!

61. minut - Gosti prave prvu promenu. Veljka Kijevčanina menja Stefan Ilić, još jedan fudbaler ofanzivnih karakteristika.

17:19

IMT opet traži penal!

54. minut - Kombinovali su Kijevčanin i Glišić, ali akcija nije donela rezultat. Nakon što se Glišić fantastično ubacio iz drugog plana, imao je jedan duel u kaznenom prostoru sa Milanom Rodićem, a nakon njega su ostali da leže Glišić, Rodić i Zoran Popović!

Kompletna zbrka na ivici peterca, ali bez penala za goste.

17:16

Vladimir Lučić

Promašio je najbolju šansu na meču za goste ovaj mladić, ali svojom igrom pokazuje da ćemo ga uskoro gledati u nekom jačem klubu. Lučić, koji ima samo 18 godina, ponikao je u Crvenoj zvezdi i prethodnog leta kao slobodan igrač preselio se u IMT.

17:10

Nastavljamo!

46. minut - Gledamo drugi deo meča, a Crvena zvezda nastavlja da preti...

17:08

Izmene!

Njegoš Petrović i Aleksa Vukanović zamenili su Sanoga i Falka, dvojicu igrača koji su u prethodnom periodu pobedili korona virus.

16:57

Falkov gol!

Jedna od najlepših akcija u prvom delu meča krunisana je golom, prvencem, italijanskog fudbalera Filipa Falka.

Filipo Falko 3:0 Crvena zvezda - IMT
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:51

Poluvreme!

Pavle Tomić pokazuje put u svlačionicu, a gosti sa Novog Beograda želeli su da pokaže na belu tačku. Nemanja Marković je pokušao glavom nakon kornera, lopta je pogodila u ruku Milana Rodića, ali glavni arbitar nije pokazao na penal.

16:49

Mirnije...

43. minut - Malo je opao ritam, ali i dalje je ovo fantastičan meč. IMT igra bez garda, a Crvena zvezda koristi veliki prostor koji joj rival ostavlja. Dobra partija drugoligaša protiv šampiona, iako gube 3:0!

16:42

Glišić!

36. minut - Ozbiljno prete gosti, njima je napad jači deo tima. Ponovo su napravili mini šou u kaznenom prostoru Zvezde, a Glišićev udarac prošao je pored stative gola koji čuva Popović.

16:41

Izmena!

35. minut - Neobična izmena Dejana Stankovića. Verovatno zbog povrede napustio je teren Nemanja Milunović, a u igri je Veljko Nikolić. Sada Gobeljić ide na mesto štopera, a Srnić bi trebalo da bude desni bek.

16:35

Kataijev gol!

Fantastično je nišanio Aleksandar Katai i iz slobodnog udarca pogodio ugao u kom je bio i mladi Andrija Katić, golman gostujućeg tima.

Aleksandar Katai 2:0 Crvena zvezda - IMT
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:32

Falćinelijev gol!

Pogledajte kako je italijanski napadač već u četvrtom minutu zatresao mrežu.

Dijego Falćineli 1:0 Crvena zvezda - IMT
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:26

GOOOOOOOOL - Falko, 3:0!

21. minut - Katai u prostor, Ivanić u kazneni, a Filipo ''Pipo'' Falko u mrežu tima sa Novog Beograda. Sjajna kontra domaćeg tima za ubedljivih 3:0 nakon nešto malo više od 20 minuta igre...

16:24

Falko!

19. minut - Nameštao je Italijan loptu, izbeo slobodan udarac iz dobre pozicije, ali nije bio ni blizu gola. Loš šut završio je visoko iznad prečke.

16:21

NEVEROVATNO!

16. minut - Nesporazum Rodića i Degeneka u kaznenom prostoru Crvene zvezde nije iskoristio mladi Vladimir Lučić. Ostao je sam pred polupraznim golom, na manje od deset metara udaljenosti i uspeo je da pogodi samo spoljni deo mreže. Ovo je bila neverovatna prilika za gostujuće fudbalere.

16:16

GOOOOOOOOOL - Katai, 2:0!

10. minut - Prednost je duplirana pogotkom Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca. Sa manje od 20 metara ofanzivac Crvene zvezde gađao je ugao u kom je bio mladi golman Andrija Katić, a momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi nije uspeo da zaustavi taj udarac.

16:13

Preti IMT!

7. minut - Prvo preko Stamenića, koji je izborio korner, a zatim i preko Lučića nakon udarca iz ugla. Gosti žele da pokažu kvalitet na stadionu Rajko Mitić.

16:11

Srnić!

6. minut - Nova velika šansa. Filipo Falko uposlio je Slavoljuba Srnića koji se odlično ubacio, ali je njegov šut otišao pored gola.

16:09

GOOOOOOL - Falćineli, 1:0!

4. minut - Prva prava šansa na meču pretvorena je u gol. Kombinovali su Katai, Ivanić i Rodić na levom boku, Zvezdin bek ubacio loptu na peterac, a napadač iz Italije dovoljno pobegao čuvaru. Rutinski udarac glavom dovoljan je za prednost Crvene zvezde!

16:04

Počinjemo!

1. minut - Gosti, ekipa IMT-a, ima prvi napad na meču četvrtfinala Kupa Srbije!

15:54

Put ka trofeju...

Crvena zvezda tokom tekuće sezone u Kupu Srbije ima pobede nad Zlatiborom (4:2) i Radom (2:1). Novobeogradski IMT odigrao je jedno kolo više. Nakon izbacivanja Budućnosti iz Dobanovaca (2:0), ''pala'' su i dva učesnika Superlige, Inđija (2:1) i Radnički iz Niša (2:1).

15:47

Rezervisti!

Crvena zvezda

Ćopić, Bakajoko, Gočobija, Petrović, Bačanin, N. Mituljkić, Nikolić, Vukanović J. Mituljkić, Pavkov

IMT

Vukmirović, Janićijević, Džinović, Todorović, Aćimović, Dimitrić, Ilić, Đuković, Purić, Fofana

15:43

Crvenoj zvezdi ne leži Kup!

Od raspada državne zajednice sa Crnom Gorom, odigrano je 14 izdanja Kupa Srbije. Crveno-beli su trofej osvajali samo tri puta, pa im ovo takmičenje uopšte ne odgovara.

Ekipa sa stadiona Rajko Mitić stizala je do pehara u premijernoj sezoni 2006/07, kada je osvojena dupla kruna, zatim u sezoni 2009/10 i na kraju u sezoni 2011/12.

Poslednji trofej u ovom takmičenju, pre skoro devet godina, crveno-beli su osvojili u Kruševcu, pobedom nad Borcem iz Čačka. Generacija koju je sa klupe predvodio Robert Prosinečki stigla je do pehara golovima Evandra i Borhe.

Tim Zvezde iz finala 2012. godine:

Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Milivojević (od 80. Kadu), Evandro - Lazović, Kasalica (od 78. Milunović), Borha (od 89. Vešović).

15:22

Sastavi!

Crvena zvezda

Popović - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo - Srnić, Falko, Katai, Ivanić - Falćineli

IMT

Katić - Vukašinović, Damjanović, Marković - Glišić, Stefanović, Stamenić, Kijevčanin, Zorić - Lazović, Lučić

15:17

Upoznajte IMT!

Dok su fudbaleri Crvene zvezde dobro poznati široj javnosti, igrači IMT-a koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije nisu. ali, ima i tu nekoliko dobro znanih imena u srpsom fudbalu.

Možda i najpoznatiji je Ismael Beko Fofana, napadač koji je svojevremeno nosio dres Partizana. Među iskusnijima su i kapiten Nemanja Marković i Lazar Čordašić, dvojica fudbalera sa iskustvom igranja u Superligi, koji u klubu sa Novog Beograda imaju i edukativnu ulogu prema mlađim kolegama.

Iskustvo igranja u Superligi imaju i Ognjen Dimitrić koji je nosio dres Radnika, Andreja Lazović koji je stigao iz Bačke, Uroš Stamenić koji je igrao za Borac i Vojvodinu, odnosno Veljko Kijevčanin, u jednom trenutku mladi reprezentativac Srbije, koji je na pozajmici iz lučanske Mladosti.

Deo IMT-a su i trojica fudbalera ponikla u Crvenoj zvezdi. Nedavno su u ovaj tim stigli Uroš Đuričković i Vladimir Lučić, dok je mladi golman Andrija Katić na pozajmici iz crveno-belog tabora.

14:56

Sudije!

Pravnu na stadionu Rajko Mitić deliće:

  • Pavle Tomić
  • Matija Olajoš Nađ
  • Atila Harmat
14:39

Raspored Kupa Srbije!

Tri tima koja su izborila plasman i današnji pobednik igraće 21. aprila polufinale Kupa Srbije, a pobednici tih duela će se 25. maja boriti za trofej.

14:04

Zvezdina rotacija...

Dejan Stanković najavio je najjači mogući tim na terenu, ali u ovom trenutku navijači nisu baš sigurni šta to znači.

Crvena zvezda ne može da računa na šestoricu igrača (Borjan, Gajić, Kanga, Ben, Gavrić, Krstović), ali može na neke momke koji su propuštali mečeve pre reprezentativne pauze (Sanogo, Bakajoko, Falko, Falćineli). Biće veoma zanimljivo videti za kakav sastav se mladi trener odlučio.

13:50

Dobar dan!

Dobrodošli u MONDO lajv, prenos poslednjeg četvrtfinalnog meča u Kupu Srbije za ovu sezonu. Crvena zvezda i novobeogradski drugoligaš IMT odmeriće snage na stadionu Rajko Mitić i dati nam ime poslednjeg učesnika polufinala.

Ovaj meč odložen je jer se u terminu četvrtfinalnih susreta, Crvena zvezda nadmetala protiv Mačve, u zaostalom prvenstvenom meču.

Utakmica na najvećem srpskom stadionu počinje u 16 časova.

Ukratko

  • U polufinalu su Partizan, Vojvodina i Radnik
  • Crvena zvezda i IMT odigrali su prethodnog leta prijateljski susret
  • Crveno-beli su goste sa Novog Beograda savladali 2:0
učitaj još +