Lep gest

SRPSKI VATROGASAC O KOME PRIČA CEO SVET! Znao je da će postati heroj - ''Šta god dobijem, daću za Gavrila!''

Autor Dušan Ninković

Đorđe bio najbliži mestu na kom je Ronaldo bacio kapitensku traku.

Izvor: RTS/PrintScreen

Srbiju ponovo humanitarna akcija podiže na noge. Ovog puta u pitanju je suvenir sa fudbalskog meča reprezentacija Srbije i Portugala, kapitenska traka koju je ljutiti Kristijano Ronaldo bacio na travu kada je napuštao teren.

Nju je pronašao jedan od vatrogasa na stadionu, Đorđe Vukićević, a u dogovoru sa komandirom zadržao ju je kod sebe. Ipak, samo na kratko, pošto je dao obećanje da će pomoći malom Gavrilu Đurđeviću.

Dečak koji boluje od spiralne mišićne atrofije čeka najskuplji lek na svetu čija cena iznosi čak 2.500.000 evra, a kapitenska traka slavnog Kristijana Ronalda na aukciji je još dva dana. Ona već dostiže rekordnu vrednost za sportske rekvizite u Srbiji, pošto je probijena granica od 3.000.000 dinara!

Gostujući na RTS-u, Đorđe Vukićević govorio je o detaljima sa samog terena.

''Bio sam blizu. On je bacio traku na dva metra od mene. Komandir mi je rekao da mogu da je uzmem'', počinje priču vatrogasac Đorđe Vukićević.

On se sa kolegama nakon utakmice dogovorio da vredan suvenir ide na humanitarnu licitaciju, a takav plan imao je i pre samog meča.

''Dogovorili smo se posle da damo za aukciju za Gavrila. Pre meča sam rekao da ću da ako bilo šta dobijem na meču da dam za aukciju i kao da je bilo predskazanje - dogodila se traka'', ističe Vukićević.

Kristijano Ronaldo je, za one koji nisu gledali meč, ''poludeo'' na ivici terena jer mu nije priznat gol u nadoknadi vremena. U tom trenutku je sa ruke skinuo kapitensku traku reprezentacije, bacio je na teren i otišao u svlačionicu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.