Haos u grupi

ŠOK U NEMAČKOJ! MAKEDONCI NAPRAVILI SENZACIJU: Pandev je Bog fudbala, mogu i do Katara!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan rezultat Severne Makedonije u Duizburgu.

Istorija je ispisana, Severna Makedonija napravila je na gostovanju u Nemačkoj jedan od najboljih rezultata u fudbalskoj istoriji zemlje! Predvođeni Goranom Pandevom i Elifom Elmasom srušili su četu Joakima Leva!

Igralo se preko 100 minuta fudbala u Duizburgu, ali Nemci nisu uspeli da pronađu put do gola i izjednačenja u kvalifikacionom meču za Mundijal koji će možda bojkotovati.

Nemačka - Severna Makedonija 1:2 (0:1)

Pravi šok za Ter Štegena, Joakima Leva, ali i sve ostale dogodio se u drugom minutu sudijske nadoknade, ali prvog dela igre. Lukavi Goran Pandev pratio je loše kretnje defanzivaca Nemačke, ostao sam na petercu i dobio loptu tačno tamo gde je želeo. U 38. godini postiže jedan od najbitnijih golova svoje fudbalske karijere.

Iako bi delovalo kao da će se Severna Makedonija uplašiti pobede na ovako važnom gostovanju, to nije bio slučaj!

Primili su gol, preko raspucalog Ilkaja Gundogana koji ''rešeta'' i u klubu i u reprezentaciji, ali se nisu predali. Maestralni Arijan Ademi našao je Elifa Elmasa, a vezni fudbaler Napolija u 85. minutu doneo novu prednost!

Igralo se gotovo deset minuta nadoknade u drugom delu, ali ni to nije bilo dovoljno Nemcima. Severna Makedonija, učesnik predstojećeg Evropskog prvenstva, upisala je ogromnu pobedu na gostovanju. Nakon nje sigurno planiraju i put u Katar!

Večeras je, ali u nešto ranijem terminu Jermenija bila bolja od Rumunije (3:2), što je jedina utakmica koja nije igrana od 20:45. U ovom drugom terminu na terenu su bile neke od najvećih fudbalskih nacija u Evropi.

Francuzi su se mučili u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine, a do tri boda stigli su preko Antoana Grizmana. Englezi su uspeli da pobede Poljake (2:1), ali tek nakon mnogo mučenja i gola Megvajera u 85. minutu susreta. Španci su nadigrali ''Kosovo'' (3:1) u najkontroverznijem meču danas, a Italijani su savladali Litvaniju na gostovanju (2:0).

Četa Andreja Ševčenka remizirala je protiv Kazahstana, što je veoma neočekivan rezultat. Ali, još čudniji je trijumf Danaca, koji su na gostovanju Austriji slavili rezultatom 4:0!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.