Prvo Napredak

STANKOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA! PROBLEM JE SAMO MILUNOVIĆ: Najjači tim u Kruševcu ili odmor pred Partizan?

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli imaju gusta rasproed, Napredak u Kruševcu pa Partizan!

Izvor: MN Press

Jedini član Superlige Srbije koji je takmičarski meč igrao i tokom reprezentativne pauze jeste Crvena zvezda. Ekipa Dejana Stankovića morala je da odradi zaostale obaveze u Kupu Srbije, gde je u četvrtfinalu odmerila snage sa IMT-om.

Rutinska pobeda, izvojevana u prvih dvadesetak minuta meča donela je Stankoviću nove nedoumice oko tima u predstojećem periodu. Četvorica igrača koji su bili van stroja vratili su se u tim, ali je možda iz njega ispao Nemanja Milunović.

Za meč u Kruševcu (subota, 17 časova) protiv Napretka, nekadašnji kapiten crveno-belih imaće na raspolaganju i šestoricu fudbalera koji su u prethodnom periodu bili sa reprezentacijama.

U klub se vraćaju reprezentativci Milan Borjan, Milan Gajić, Gelor Kanga, Željko Gavrić, El Fardu Ben i Nikola Krstović, a to Stankovića stavlja na slatke muke! Napasti Napredak sa najjačim timom ili kalkulisati pred večiti derbi koji je na programu u sredu?

Mnogi smatraju da bi upravo ta utakmica na stadionu Crvene zvezde sredinom naredne sedmice mogla da reši pitanje osvajača šampionske titule. Kako sada stvari stoje, ukoliko Crvena zvezda ne bude poražena od najvećeg rivala, četvrta uzastopna šampionska titula biće na dohvat ruke.

Ipak je devet bodova ogromna prednost u ovoj fazi šampionata...

U Zvezdi verovatno ipak neće već sada razmišljati o Partizanu. Iako je taj meč blizu, posao mora prvo da se obavi u Kruševcu. Napredak se mučio prethodne jeseni, pa i tokom zime, a ovog proleća su svi čelnici kluba podneli ostavke nakon serije loših rezultata. I tada se nešto promenilo!

U poslednja tri kola Napredak ima sedam osvojenih bodova i pokazuje želju da opstane u Superligi Srbije, iako će iz nje ispasti čak šest ekipa. Zato crveno-beli ne mogu opušteno u Kruševac.

Dok se pojedini starteri za meč sa Partizanom već znaju (Ivanić i Katai među prvima), ostatak tima koji istrči na stadion ''pod Bagdalom'' moraće da ''kupi kartu'' za startnu postavu protiv crno-belih. Zato bi meč u Kruševcu mogao da nam otkrije i šta Stanković planira protiv Partizana.

Za početak, saznaćemo nešto više o povredi Nemanje Milunovića. Trebalo bi da potencijalni reprezentativac propusti ovo gostovanje, kako bi imao više vremena za oporavak. U tom slučaju, štoperski tandem u Kruševcu činili bi Miloš Degenek i Radovan Pankov, ukoliko je spreman da igra. Na meču u Kupu Srbije videli smo Marka Gobeljića na mestu centralnog defanzivca.

Na meču protiv IMT-a šansu su dobili SekuSanogo, Aksel Bakajoko, Filipo Falko i Dijego Falćineli koji su u prethodnom periodu odsustvovali, pa deluje da svi igrači Crvene zvezde imaju šansu da igraju najveći meč srpskog fudbala - u sredu na stadionu "Rajko Mitić".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.