ŽELI POBEDU

NEĆU IĆI NA DERBI AKO NE POBEDIMO METALAC: Stanojeva poruka za igrače Partizana - "Najteže su ove utakmice!"

Autor Nebojša Marković

Fudbaleri Partizana u subotu dočekuju Metalac u okviru 29. kola Superlige.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su upisali 18 uzastopnih pobeda, a da bi bili u igri za stizanje do "okrugle" brojke od 20 trijumfa, biće potrebno da po tri boda upišu i protiv Metalca i protiv Crvene zvezde naredne sedmice.

Ipak, trener crno-belih Aleksandar Stanojević ne želi da još previše razmišlja o "večitom" derbiju - fokus je na timu iz Gornjeg Milanovca.

Partizan u subotu od 19.05 dočekuje Metalac u okviru 29. kola Superlige, a Stanojevićeva ekipa će želeti da nastavi sa perfektnom formom koju prikazuju već više od pet meseci.

"Najteže su utakmice pre i posle derbija. Tako smo prošli put remizirali s Metalcem pa posle derbija izgubili u Nišu... Bili smo u dobroj formi do sada, ali to je varljiv parametar. Jedna utakmica je dovoljna da se sve promeni", želi Stanojević da njegova ekipa bude oprezna i objašnjava zbog čega je to naročito slučaj.

"Poštujemo rivala i trenera koji je izdanak Partizana. Pružaju maksimum i igraju za sebe što su pokazali u prethodnim kolima. O njihovom kvalitetu najbolje govori podatak da su među retkim klubovima koje nismo pobedili ove sezone", rekao je Stanojević.

Ovaj subotnji okršaj je uvertira za 164. "večiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić", a trener Partizana otkriva da li će i koliko rotirati sastav tima protiv Metalca.

"Imamo četiri dana do utakmice sa Zvezdom i nema potrebe da odmaramo igrače. Ipak dva fudbalera se još nisu vratila sa reprezentativnih obaveza, a pojedinci su umorni te ćemo sutra izaći na teren sa najsvežijom postavom. Zanima me samo subotnji duel jer šta ću na derbiju ako ne pobedim Metalac? Rekao sam članovima stručnog štaba da neću ići na derbi ako sutra ne pobedimo."

Stanojević je nahvalio kolegu Žarka Lazetića, trenera Metalca i nekadašnjeg vršioca dužnosti na mestu trenera Partizana 2019. godine.

"I ranije sam pričao o Lazetićevim kvalitetima. Pokazao je u Metalcu da je spreman već sad da preuzme Partizan. Demonstrirao je sa aktuelnim klubom da je sposoban da napravi rezultat kroz igru i zaista bi u slučaju da to bude potrebno mogao da sedne na klupu crno-belih", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

5. Sta vas je najvise nasmejalo u podkastu Crno-bela bleja I ima li istine u Stojkovicevoj sali: Markec igra subotom, a ja sredom?