Imaju adute!

IMAMO AMBICIJE DA POBEDIMO ZVEZDU - AKO MOŽEMO: Bore se za opstanak i ne predaju se šampionu!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji pomoćni trener Partizana pokušaće da pomogne crno-belima.

Izvor: MN Press

Napredak planira da se izbori za opstanak, ali naredni izazov pred Kruševljanima veoma je težak. Pod Bagdalu dolazi Crvena zvezda, koju će pokušati da iznenade i pobede, tvrdi trener Milan Đuričić.

Nekadašnji pomoćnik Sava Miloševića u Partizanu, a kasnije i trener Radničkog iz Niša, sada ima veoma važan zadatak u Kruševcu, gde je osvojio sedam bodova na poslednja tri meča.

Crvenoj zvezdi, posebno kada je u ovakvoj formi, teške je pretiti, ali ako može... Tri boda bi bila veliki kapital za ekipu iz Kruševca.

''Imamo ambicije da pokušamo da pobedimo, ako možemo. U fudbalu je sve moguće, u nadolazećoj smo formi, bilo bi lakše sa navijačima. Očekujem dobru utakmicu, jasno je da je Crvena zvezda favorit, ali sigurno nećemo biti “lak zalogaj”. Daćemo sve od sebe, a na kraju utakmice ćemo videti koliko je to'', istakao je šef stručnog štaba Milan Đuričić

Gosti iz Beograda imaju daleko veći fond igrača i neće imati nikakvih problema da sastave tim za ovo gostovanje. Čak i pored toga što ih četiri dana kasnije očekuje meč protiv Partizana.

''Njima nije problem kada im ne igraju trojica, ili četvorica igrača. Imaju pobedničku inerciju, puni su samopouzdanja, čak ni od Milana nisu izgubili. Mi imamo dilemu koji sastav poslati na teren, što zbog snage subotnjeg protivnika, što zbog činjenice da nas već sledeće srede čeka još jedna jako važna utakmica, sa Radničkim u Nišu, a potom duel sa Mačvom kod kuće'', još uvek nije “prelomio” trener Đuričić.

Iskusni trener nadovezao se komentarima, uglavnom o ofanzivcima. Posebno pohvalno govorio je o Milanu Pavkovu.

''Da li će igrati Falćineli, Falko, Katai, Ivanić, svejedno je, to su sve izuzetno kvalitetni igrači, baš kao i Pavkov, koga izuzetno cenim, čak mislim da ne igra koliko bi trebalo. Oni su, dakle tim koji može svakog da ugrozi, što stalno i dokazuju, ali imamo i mi naše adute. Ne možemo da računamo na Tomića, koji se povredio ponovo, ostali su zdravi, ali s obzirom da imamo tri utakmice u kratkom intervalu menjaćemo sigurno po dvojicu, jer nisu svi prošli kompletne pripreme i ne želimo da uđemo u novu seriju povreda, da nam se ponovo ne desi Rad'', zaključio je Đuričić.

Meč između Napretka i Crvene zvezde na programu je u subotu od 17 časova u Kruševcu. Dok se Crvena zvezda bori za šampionsku titulu, Napretku je cilj opstanak u ligi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.