Zbunjen je

JIRGEN KLOP JE U ČUDU I NE MOŽE DA VERUJE: Imate STRAŠAN tim ako vam on nije potreban!

Autor Mladen Šolak

Menadžer Liverpula ne može da razume selektora Engleske.

Izvor: MN Press

U martovskom kvalifikacionom ciklusu, reprezentacija Engleske igrala je tri utakmice i u sve tri pobedila. Savladala je i San Marino na svom terenu (5:0) i Albaniju u gostima (2:0) i Poljsku kod kuće (2:1).

Selektor "Gordog Albion" Garet Sautgejt računao je u tri utakmice na poziciji desnog beka na dvojicu igrača – mladog defanzivca Čelsija Risa Džejmsa (21) i iskusnog asa Mančester sitija Kajla Vokera (30).

Za to vreme, u Liverpulu je sa saigračima trenirao Trent Aleksander-Arnold (22), jedan od najboljih desnih bekova na svetu, a prema mišljenju mnogih - najbolji.

Sautgejt je uspešno poveo tim ka Mundijalu, Engleska je ostvarila sve tri pobede i rezultati su mu dali čvrst argument za izbor koji je napravio, ali mnogi su i dalje zbunjeni time da nije pozvao Arnolda.

Jedan od zbunjenih je i menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

"Ako Trent Aleksander-Arnold nije u timu, onda Engleska sigurno ima ekstremno dobru ekipu", rekao je Klop.

"Bio sam iznenađen kada nije dobio poziv. Poštujem tu odluku, naravno. Samo je nisam razumeo. I sam sam menadžer ekipe i donosim svakodnevno odluke. Svakog vikenda odlučujem o timu, kao i sredinom svake nedelje. Mi konstantno donosimo odluke koje ljudi ne razumeju", dodao je Nemac.

Ljubitelje fudbala nije potrebno podsećati na to da je Aleksander-Arnold jedan od stubova šampionskog Liverpula i da je bio jako važna karika u osvajanju Lige šampiona 2019. i Premijer lige 2020.

"Naravno da poštujem Sautgejtove odluke, ali nisam razumeo. Trent Aleksander-Arnold je bar u poslednje dve sezone, da kažem u pretprošloj i prošloj sezoni, bio jedan od najboljih desnih bekova na svetu. To je istina. I postigao je sve to iako je neverovatno mlad".

Izvor: MN Press

Ove sezone, bek Liverpula dobio je koronu na startu takmičarske godine i zbog nje je sporo hvatao ritam. Kao i ceo tim, prolazio je kroz problem i oni su doprineli i tome da su "Redsi" trenutno tek sedmi, sa tri poena manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona i sa čak 25 poena manje od lidera i budućeg šampiona – Mančester sitija.

"Od trenutka od kada se oporavio od korone bio je jedan od najkonstantnijih i najizuzetnijih igrača u ekipi. On može da igra sve vreme, na visokom nivou, tako da to nije razlog zašto nije u timu", rekao je on.

Mnogi su kritikovali Aleksandera-Arnolda zbog pada forme ove sezone, koji je zadesio i čitav tim. Tako je i Sautgejt pri čitanju spiska za martovske utakmice rekao da bek Liverpula ove sezone ne igra kao preethodnih godina i da zato nema mesta u timu.

Aleksander-Arnold je dete Liverpula, u klubu je neprestano od 2004, kada je imao šest godina i igrao je za sve mlade kategorije reprezentacije. Za "A" tim Engleske nastupio je 12 puta i dao jedan gol.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.