Uživo

ZVEZDA SPREMNA ZA VEČITI DERBI: Crveno-beli pregazili Napredak, pogađali glavni Stankovićevi aduti! (VIDEO)

Meč 29. kola biće poslednja provera Zvezde pred derbi sa Partizanom.

Izvor: MN Press

Derbi je u sredu, tada bi mogao da se odluči novi šampion Srbije. Crvena zvezda bi pobedom pobegla Partizanu na gotovo nedostižnu prednost, a ekipa Dejana Stankovića taj meč dočekaće u dobrom raspoloženju.

Na raskvašenom terenu u Kruševcu, zahuktali Napredak nije uspeo da zaustavi šampiona. Pogađali su gotovo svi glavni aduti crveno-bele mašinerije, pa će Stanković morati dobro da izabere ko je u najboljoj formi pred sredu.

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Krenulo je golom Aleksandra Kataija sa bele tačke, nakon penala koji je ''skrivo'' Milan Spremo. Njeg je lopta pogodila u ruku kada je centrirao Milan Gajića, a najstrožu kaznu je momak iz Srbobrana lako pretvorio u gol. Na 0:2 povisio je Falćineli koji je sjajno reagovao na Ivanićev šut.

Bio je to rezultat poluvremena, a u nastavku su pogađali El Fardu Ben i Milan Pavkov. Praktično svi ofanzivci od kojih će navijači Zvezde očekivati konkretan učinak u sredu tresli su mrežu Napretka. Falio je možda na semaforu Mirko Ivanić, ali je ovo bila još jedna sjajna partija nekadašnjeg igrača Vojvodine i Bate Borisova.

Jedini pogodak za Kruševljane delo je Luke Milunovića koji nije proslavio to što je matirao svoj bivši klub. On je uhvatio volej i loptu poslao iza leđa Borjana, ali to nije bilo dovoljno za rezultatsku dramu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

18:51

Kraj!

Crvena zvezda pobedila je u Kruševcu i sada u potpunosti može da se okrene derbiju protiv Partizana.

18:50

Golovi!

Prv El Fardu Ben, strelac trećeg gola za Crvenu zvezdu u Kruševcu.

Ben 0:3, Napredak - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A zatim je Luka Milunović dao novu nadu Kruševljanima protiv svog bivšeg kluba...

Milunović 1:3, Napredak - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Ali, konačan rezultat postavlja Milan Pavkov!

Pavkov 1:4, Napredak - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:44

Izmene!

Luka Laban ulazi u igru umesto Milana Sprema, dok Nemanja Đeković menja iskusnog Nemanju Milovanovića u 81. minutu meča pod Bagdalom. Uz malopređašnji izlazak Srđana Kočića i ulazak Stanisalva Zeljajića, i Napredak je napravio sve izmene!

18:37

GOOOOOOOOL - Pavkov, 1:4!

76. minut - Možda čak i prvi kontakt sa loptom snažnog napadača. Srnić ga je pronašao na ivici kaznenog prostora, a Pavkov pogađa dalji ugao Živkovićevog gola. Zvezda se raspucala u Kruševcu!

18:36

Peta izmena Zvezde!

Poslednjih petnaestak minuta umesto Dijega Falćinelija odigraće Milan Pavkov.

Radovan Pankov i Milan Pavkov jedini su fudbaler Crvene zvezde koji strepe od suspenzije pred derbi. Žuti karton na današnjem meču izbacio bi ih iz kombinacije za utakmicu protiv Partizana u sredu.

18:34

GOOOOOOOL - Milunović, 1:3!

73. minut - Nekadašnji fudbaler crvene zvezde Luka Milunović koristi centaršut Marinkovića i prelepim udarcem matira Borjana. Kao bivši igrač crveno-belih nije proslavio gol, ali mo njegov pogodak mogao da donese malo drame u finišu.

18:33

GOOOOOOOL - Ben, 0:3!

71. minut - Filipo Falko muči Živkovića udarcem iz slobodnog udarca, a najbolji strani strelac u istoriji Zvezde sa nekoliko metara ''pakuje'' loptu u praznu mrežu. Bio je to veoma dobar udarac Italijana, ali ostaje nejasno kako niko od domaćih defanzivaca nije ispratio kretnju Bena.

18:30

Izmene!

69. minut - Filipo Falko i Slavoljub Srnić ulaze u igru, a Željko Gavrić i Mirko Ivanić odlaze da odmore pred derbi koji se u sredu igra na stadionu Rajko Mitić.

18:28

Petrović!

67. minut - Veliki problemi za Živkovića kada crveno-beli šutiraju sa velike udaljenosti. Ovog puta probao je Njegoš Petrović, a golman Napretka tek iz drugog pokušaja uhvatio loptu.

18:25

Izmene!

62. minut - Dvostruka izmena u Napretku. Alen Melunović i Luka Milunović su sada u igri, a van terena su Bojan Čečarić i Lazar Milošev.

18:23

Teren je sve lošiji...

Kiša prilično jako pada u Kruševcu, pa se po travnatoj podlozi sve teže igra. Na nekoliko mesta na terenu zadržava se voda, dok je u petercima pred oba gola blato.

18:19

Milošev!

58. minut - Kostić je centrirao sa desnog boka, Milošev hvatao volej, a Milan Borjan bio na mestu. Najbolja prilika za Napredak nije pretvorena u gol, ali je ovaj kontranapad pokazao da i Kruševljani mogu da budu opasni.

18:16

Grub start!

55. minut - Milan Spremo, čovek koji je krivac za penal i prvi gol Crvene zvezde sada pravi grub faul nad Milanom Gajićem. Zvezdin desni može da nastavi meč, dok je levi bek Napretka opomenut žutim kartonom.

18:08

Nastavljamo!

46. minut - Počeo je drugi deo meča. Napredak je prvi pripretio u ovom delu, ali nije to bila naročito velika prilika za domaće. Odmah u istom minutu preti i Ivanić, koji nije uspeo da realizuje dobru priliku za goste.

18:07

Izmene!

Prve promene na meču pravi Dejan Stanković. Aleksandra Kataija menja El Fardu Ben, dok je umesto Seku Sanoga u igri Njegoš Petrović.

17:50

Poluvreme!

Gotovo je 45 minuta fudbala u Kruševcu, a Crvena zvezda vodi 2:0 protiv Napretka. Domaćin nije mnogo pokazao u napadu, a deluje da je koncentracija u odbrani popustila nakon dosuđenog penala.

Nakon centaršuta Milana Gajića, Milan Spremo je odigrao rukom u kaznenom prostoru što je Katai pretvorio u gol. Prednost duplira Dijego Falćineli, koji je iskoristio strašan udarac Mirka Ivanića i muke koje je ivković imao da ukroti taj šut.

17:48

Katai!

44. minut - Zaigrao se ofanzivac Crvene zvezde. Nekoliko driblinga na ivici kaznenog prostora, ali bez stvorene šanse za udarac. Kada mu je lopta pobegla, pravi faul i jedna potencijalno dobra prilika crveno-belih odlazi u nepovrat.

17:44

Ivanić!

40. minut - Velika gužva u petercu domaćih. Katai je izveo slobodan udarac sa dese strane, Mirko Ivanić napao loptu, ali iz nekoliko pokušaja nije uspeo da uputi kvalitetan udarac ka golu. Ostaje 0:2 u Kruševcu.

17:41

Gol Falćinelija!

Mirko Ivanić uradio je veliki deo posla, ali ne bi bilo dupliranja prednosti da Dijego Falćineli nije reagovao...

Falćineli 0:2, Napredak - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:35

Gol Kataija!

Pogledajte kako je ofanzivac Crvene zvezde izveo jedanaesterac protiv Napretka:

Katai 0:1, Napredak - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:29

GOOOOOOOL - Falćineli, 0:2!

25. minuta - Pravo niotkuda, Crvena zvezda je duplirala prednost. Mirko Ivanić je raspalio sa velike udaljenosti, Živković jedva interevenisao, a Falćineli se našao na pravom mestu. Italijanski napadač u maniru svojih zemljaka sa peterca u padu zatresao je mrežu Kruševljana i doneo opipljivu prednost.

17:25

GOOOOOOOL - Katai, 0:1!

22. minut - Siguran je sa bele tačke Aleksandar Katai. Golman u jednu stranu, a lopta lagano u drugu za prednost nakon polovine igre u prvom delu meča.

17:24

Penal!

Crvena zvezda je imati udarac sa 11 metara nakon što je lopta pogodila u ruku Milana Sprema.

Veljko Nikolić uposlio je Milana Gajića, koji se odlično ubacio, a nakon njegovog centaršuta levi bek domaćih je intervenisao rukom.

17:16

Formacija Zvezde

Od igrača koji su imali obaveze u reprezentacijama, danas su na terenu Milan Borjan koji je bio sa selekcijom Kanade, Milan Gajić koji je reprezentativac Srbije i Željko Gavrić, koji je za mladu reprezentaciju naše zemlje nastupio na prijateljskoj utakmici protiv Turske.

Očekivano, mesto levog beka zauzeo je Marko Gobeljić kako bi se Milan Rodić ''sačuvao'' za meč protiv Partizana u sredu.

17:13

Bez uzbuđenja...

10. minut - Uvodni minuti u Kruševcu, na meču Napretka i Crvene zvezde, prolaze bez velikih prilika. Crveno-beli imaju loptu, ali dobar defanzivni blok domaćih sprečava svaki ozbiljniji napad.

17:03

Počinjemo!

1. minut - Utakmica u Kruševcu je počela.

16:07

Rezerve

Napredak

Golović, Đeković, Milovanović, Todorović, Melunović, Milunović, Laban, Gajić, Zeljajić, Ivanić, Ćuković

Crvena zvezda

Popović, Pavkov, Falko, Petrović, Rodić, Ben, Srnić, Vukanović, Krstović

16:04

SASTAVI!

Napredak

Živković - Marinković, Zonjić, Mršić - Kostić, Milošev, N. Milovanović, Spremo - Čečarić, Kočić - Bačanin

Crvena zvezda

Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Gobeljić - Sanogo, Nikolić - Gavrić, Katai, Ivanić - Falćineli

15:28

Kombinacija?

Crvena zvezda ima važnu utakmicu u Kruševcu, pa važnu utakmicu na svom stadionu, protiv Partizana. Večiti derbi igra se već u sredu. pa će biti zanimljivo videti šta Dejan Stanković planira.

Trener Crvene zvezde mogao bi da izvede najbolji sastav kako bi ga dodatno uigrao ili kombinovani tim, da ne rizikuje povrede. Kakav sastav očekujete?

Za sada se zna da neće biti Milunovića i Kange na meču protiv Napretka.

14:59

Treneri...

Milan Đuričić najavio je Napredak koji ide na pobedu i koji će pokušati da iznenadi. Kruševljanima bodovi donose mirniji finiš prvenstva, pošto će se do samog kraja boriti za opstanak.

Bodovi su neophodni i Crvenoj zvezdi, a njen trener se podsetio kada je prethodni put gostovao na stadionu Napretka. Bilo je to pre devet godina, kada je gledao trijumf crveno-belih u Kupu Srbije.

14:27

Dobar dan!

Kao što ste već navikli, direktan teksualni prenos utakmice Crvene zvezde u Superligi Srbije možete pratiti na Mondu. Aktuelni lider Superlige danas od 17 časova gostuje u Kruševcu, gde će odmeriti snage sa Napretkom.

Domaća ekipa trenutno zauzima mesto u zoni ispadanja, ali sjajnom formom ima čak sedam osvojenih bodova u poslednja tri kola.

Ukratko

  • Poslednja pobeda Napretka nad Zvezdom je iz oktobra 2017. godine.
  • Crvena zvezda ima sedam pobeda u nizu nad Kruševljanima
učitaj još +