Neobičan meč

BANE SE VRATIO NA STAMFORD BRIDŽ: Ušao, povredio se i izašao - VBA bez njega razbio Čelsi!

Autor Dušan Ninković

Povreda srpskog defanzivca u ubedljivoj pobedi njegovog tima.

Izvor: Profimedia/Sportimage/David Klein

Šokantan rezultat u Premijer loigi. Igrali su tim iz Londona i ekipa koja dolazi iz predgrađa Birmingema, a bodovi putuju na sever. VBA je deklasirao Čelsi na stadionu Stamford Bridž.

Minute na terenu koji mu je dobro poznat upisao je i Branislav Ivanović. On je bio prva izmena ''Big Sema'', već u 24. minutu meča, ali je samo 13 minuta kasnije zbog povrede morao da napusti teren.

VBA - Čelsi 2:5 (1:2)

Sve je krenulo bajkovito za Čelsi, koji je poveo preko Kristijana Pulišića. Mladi Amerikanac hrvatskog porekla dobro je pratio akciju i loptu odbijenu od stative poslao u mrežu za prednost ''Plavaca''. Ali, samo nekoliko desetina sekundi kasnije počeli su problemi.

Tijago Silva dobija drugi žuti karton i biva isključen nakon pola sata fudbala, a Mateus Pereira postiže dva gola u nadoknadi prvog dela. Prvo u drugom, a zatim u četvrtom minutu nadoknade VBA je tresao mrežu Mendija za preokret u Londonu.

Branislav Ivanović tada je već bio van igre. Iskusni srpski defanzivac odigrao je samo 13 minuta, a meč je za njega bio završen već u 37. minutu. Ipak, VBA je na neki načim profitirao od izmene, jer je Robinson koji je zamenio Baneta postigao gol za 1:3 i postavio konačnih 2:5.

Deluje da je fudbaler iz Sremske Mitrovice povredio zadnju ložu prilikom jednog uklizavanja, a za sada nije poznato koliko će pauzirati.

U nastavku susreta VBA je stigao i do ubedljivih 1:4, što je Čelsi smanjio preko Mejsona Maunta, ali naznake da će se vratiti u meč nije bilo.

Deluje da reprezentativna pauza uopšte nije prijala Plavcima koji su pod Tomasom Tuhelom delovali fenomenalno, posebno u odbrani tokom prethodnih nekoliko nedelja Premijer lige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.