Uživo

PARTIZANOVA MAŠINA MELJE PRED DERBI! Tri laka komada, Metalac je u arhivi, a sad "večiti"!

Crno-beli nanizali i 17. uzastopnu pobedu

Izvor: MN Press

Bio je ovo još jedan siguran nastup i ubedljiva pobeda crno-belih. Dve nedelje pauze se nisu osetile, gol iz penala i dva brza pogotka u drugom poluvremenu su bila dovoljna.

Partizan - Metalac 3:0 (1:0).
/Suma 44pen, Jojić 54, L. Marković 60/

Nije ni malo usporio Partizan, uopšte se nije videlo da tim nije bio na okupu dve nedelje, tako da je ekipa zabeležila 19. uzastopnu pobedu, od čega 17. u Superligi.

Nije ovaj meč ličio ni malo na prethodna dva, od jesenas. Metalac je u oktobru odigrao 1:1 sa Partizanom, a onda su crno-beli jedva slomili istog rivala u kupu.

Danas nije bilo ni blizu tome.

Aleksandar Stanojević je "zarotirao" postavu, odmarao je nekolicinu igrača iz prošle superligaške utakmice, ali to nije ni malo uticalo na igru crno-belih, koji su ponovo bili konkretni, sigurni i odlučni.

Partizan jeste imao inicijativu u početku, ali treba reći da se Metalac nije povukao u "bunker", već je napadao i čak u prvih desetak minuta imao veći posed. Jalov, ali svakako veći. Ipak, kvalitet je došao do izražaja i počele su da se ređaju izgledne situacije za crno-bele.

Prva je bila i najbolja: Sejduba Suma je poslao dubinsku loptu ka Filipu Holenderu, koji je ušao u šesnaesterac, a onda bez potrebe dodao Lazaru Markoviću, koji je bio u očiglednom ofsajdu. On je uputio loptu u mrežu, ali zastavica je bila podignuta.

Miloš Jojić nije imao mnogo uspeha iz slobodnih udaraca, a Metalac je tek posle pola sata igre zabeležio udarac u okvir gola, ali je Vladimir Stojković sigurno zaustavio udarac Igora Maksimovića.

Nedugo posle toga crno-beli su imali još jednu šansu, ali je propao pokušaj "makazica" Holendera, koji je pritom zasmetao i Nemanji Joviću, da bi na drugoj strani Damjan Krajišnik lepo šutirao sa oko 16 metara, ali je Stojković izbio u korner.

Posle toga je viđena sporna situacija. Bojan Mlađović je srušio Holendera u svom šesnaestercu, ali Danilo Grujić se nije oglasio, a Marković je posle toga dobio žuti karton zbog protesta.

Nije prošlo ni dva minuta, a Mlađović kao da nije hteo da ostavlja dilemu Grujiću i uklizao je potpuno nepotrebno u Markovića. Pokazao je sudija na belu tačku, a Suma je bio siguran:

Penal Sume protiv Metalca
Izvor: YouTube/TV Arena sport

To je bilo u finišu prvog poluvremena. Već posle desetak minuta u drugom Marko Zoćević je pogrešio, nije pazio leđa, Miloš Jojić mu je pritrčao u opasnoj zoni, oteo loptu i rutinski savladao Dušana Puletića.

Gol Jojića Metalcu
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Samo pet minuta kasnijeSuma je pronašao na desnoj strani Aleksandra Miljkovića, koji je vratio u šesnaesterac, Holender je preskočio, a Marković zakucao u mrežu.

Gol Markovića Metalcu
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Posle toga su obavljene izmene, tempo je opao, Partizan je čuvao posed i imao nekoliko poluprilika, ali kao da su oba tima od tada čekala da se završi utakmica.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

20:52

Kraj meča!

Bio je ovo još jedan siguran nastup i ubedljiva pobeda crno-belih. Dve nedelje pauze se nisu osetile, gol iz penala i dva brza pogotka u drugom poluvremenu su bila dovoljna.

Partizan - Metalac 3:0 (1:0)

20:43

78' Nismo zaboravili na vas

Samo nema šta posebno da se prijavi. Partizan drži loptu u posedu, pokušava povremeno da ugrozi gol Metalca, ali je odbrana gostiju sigurna za sada. Kao da svi čekaju kraj...

20:35

71' Opao je tempo

Očekivano je Partizan oborio tempo posle dva brza gola, Metalac pokušava da postigne bar gol...

20:33

66' Stanojević je završio sa izmenama

Stanojević je izveo Sumu i Obradović, a ušli su Lazar Pavlović i Slobodan Urošević. To bi bilo to što se tiče Partizanovih izmena.

20:31

Pogledajte kako to izgleda na stadionu Partizana

20:29

Mnoštvo izmena

Mnoštvo izmena na terenu. Izašli su Marković i Zdjelar, a ušli Stevanović i Šćekić kod Partizana.

Lazetić je izveo Maksimovića, Pecelja i Zoćevića, a uveo Jokića, Grbovića i Kokira.

Vrlo dobra i sigurna igra Partizana, videćemo da li će malo oboriti tempo u finišu, jer derbi je već za četiri dana.

20:24

59' Evo i trećeg

Marković! Bio je to mat u tri poteza. Suma je dao Miljkoviću na desnoj strani, on je ubacio u sredinu, a "Markec" je bio siguran. 3:0

20:18

54' Joooojiiiiić

Sjajno se snašao Jojić i duplira prednost Partizana! Zoćević je pogrešio, Jojić je osvojio loptu, izbio sam pred golmana i mirno je "rešio" situaciju u svoju korist.

20:17

50' Evo prve šanse

Prva prilika u drugom poluvremenu. Suma je oteo loptu na ivici šesnaesterca i odmah šutirao, ali pravo u Puletića.

20:13

49' Kraća pauza zbog povrede

Sada je mala pauza. Krajišnik je ostao na zemlji, morala je da interveniše lekarska ekipa Metalca.

20:11

47' Samo jedna izmena

Takuma Asano je ušao u igru umesto Nemanje Jovića. Japanac se kasnije vratio sa reprezentativne pauze, tako da ga je Stanojević pustio da se odmara u prvom poluvremenu.

Odmah su crno-beli krenuli da pritiskaju i odmah preko Asana.

20:07

Da li je Partizan oštećen?

Pogledajte spornu situaciju, pa nam recite šta mislite u anketi.

19:55

Partizan je tražio još jedan penal

U 43. minutu Partizan je tražio penal, bilo je kontakta između Mlađovića i Holendera, ali je sudija na kraju dao žuti karton Markoviću zbog prigovora.

19:53

Kraj prvog poluvremena

Velika greška Puletića u samom finišu meča. Slabo je dodao loptu do svog defanzivca, ali je ta lopta presečena. Zoćević je spasao metalac. Kraj polkuvremena.

19:51

44' Goooooool!

Suma je siguran, Partizan vodi!

19:50

43' Penal!

Marković je srušen, biće ovo penal za Partizan

19:48
19:47

40' Lepa šansa Jovića

Jović je dobio loptu u 16, odmah šutirao, ali je Vlalukin izbacio u korner, posle koga nije bilo ništa.

19:46

38' Ide lopta, ali bez pravih šansi

Nije loš tempo trenutno, borben je Metalac, ali ne može da stvori dobre šanse. Partizan nije konkretan u završnici, lako i uspešno se brani. Kreće se lopta, ali nema pravih šansi i izglednih situacija.

19:43

35' Lepa šansa za Metalac

Krajišnik je sebi napravio prostor i šutnuo jako lepo sa oko 16 metara, ali je Stojković izbio u korner. Posle tog udarca su probali igrači Metalca sa uigranom akcijom, ali samo gol-aut. Pokušavaju gosti i dalje da pritiskaju Partizan, ali bezuspešno.

19:41

33' Nova šansa za Partizan!

Marković je centrirao sa desne strane iz šesnaesterca, Holender je probao "makazicama", ali je promašio loptu i zasmestao Joviću, koji nije uspeo da šutne. Posle toga je dosuđen korner, ali ništa od njega nije bilo.

19:38

31' Prvi udarac Metalca u okvir

Imao je Metalac situaciju, ali nije bio dovoljno brz i odbrana Partizana je stigla da se vrati i postavi. Nakon toga gosti beleže prvi udarac u okvir, ali je Stojković lako odbranio slab udarac po zemlji Maksimovića.

19:35

29' Prva izgledna situacija za Metalac

Vrlo dobra situacija za Metalac, ali je sudija opravdano svirao ofsajd. Stojković za svaki slučaj brani udarac Katanića.

Vraća Partizan inicijativu.

19:33

26' Već viđeno

Glasi naslov filma Gorana Markovića, ali se on može primeniti i na slobodne udarce Miloša Jojića. Skoro svaki put je centrirao u šesnaesterac, a Dušan Puletić je hvatao.

Sada Metalac pokušava da uspostavi presing.

19:31

Polovina prvog poluvremena

Partizan je imao dve izgledne situacije, Metalac nijednu. Nešto veći posed domaćina, ali se gosti nisu skroz povukli.

19:29

Ovako je Holender pogrešio u izglednoj šansi

19:28

21' Najviše se igra na sredini terena

Malo se zaoštrila situacija sa faulovima na obe strane, trenutno je iseckan malo meč.

19:26

20' Završena je kratka pauza zbog povrede

Obradović je ostao da leži, intervenisala je lekarska služba Partizana i meč je nastavljen.

19:24

18' Traje inicijativa Partizana

Ali, Metalac i dalje ne želi da se "zabunkira". 

19:20
19:20

12' Zatresla se mreža, ali ofsajd!

Holender je dodao loptu Markoviću, koji je bio u očiglednom ofsajdu. Ovaj je zatresao mrežu, ali gol nije priznat. Holendera je proigrao Suma, dobar nastup za sada.

19:16

9' Probao je Miljković glavom

Puletić je bio siguran. Krenuo je Partizan da pritiska gol Metalca.

19:15

8' Prva velika šansa!

Prva šansa! Suma je iskoristio grešku odbrane, ušao je u šesnaesterac i progirao Markovića, koji se dugo nameštao, tako da je Mlađović uspeo da spasi mrežu Puletića.

19:14

8' Hrabri Metalac

Nije Metalac u podređenom položaju u početku, štaviše, ima više loptu u posedu na samom početku meča. Dosta zrelo za sada.

19:11

6' Mirno je na stadionu Partizana

Nema mnogo dešavanja na terenu. Partizan je imao prvi korner, Miljković je probao, ali preko gola.

Partizanovi "bonusi" su Marković i Jović, dok Metalac ima čak trojicu "bonusa": Maksimović, Vasiljević i Vlalukin.

19:09

"Hajde više, pet minuta stojite ovde..."

"...Pokažite malo poštovanje". To su bile Stanojevićeve reči upućene snimatelju TV Arena sporta koji je stajao pored njega.

19:08

Počela je utakmica

Metalac je imao prvi napad, ali ništa nije uradio.

18:54

Stigle vesti pred meč

Teško da su mogli da izbegnu vest da je Crvena zvezda bila ubedljiva protiv Napretka u Kruševcu i sada ima 12 bodova prednosti...

18:26

Stanojević dosta zarotirao

Napravio je Stanojević nekoliko izmena u odnosu na poslednji superligaški meč, pre dve nedelje protiv Bačke. Na golmansku poziciju se vratio Stojković, u prvom timu je i Ostojić umesto Vujačića, Zdjelar umesto Šćekića, Suma je opet u prvom timu, dok Natho odmara, a u napadu je Jović umesto Markovića.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Suma, Jović – Holender.

Metalac (4-1-4-1): Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj, Vasiljević – Krajišnik – Cvetković, Maksimović, Zoćević, Mlađović – Katanić.

18:12

Dobrodošli u MONDO Live!

Ostanite sa nama da zajednički pratimo utakmicu!