Bravo Filipe!

KOSTIĆ JUNAK ZA PRVU POBEDU AJNTRAHTA U DORTMUNDU POSLE POLA DECENIJE! Borusija sve dalje od Lige šampiona

Autor Tamara Ranković

Srpski reprezentativac ponovo sjajan

Najbolji "parker" od početka godine u Evropi i jedan od heroja u pobedama Srbijena kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Filip Kostić nastavio je sa odličnim partijama u Bundesligi.

Srpski reprezentativac pripremio je pogodak za pobedu frankfurtske ekipe u direktnom okršaju za plasman u Ligu šampiona.

 Ajntraht je prekinuo crnu seriju u Dortmundu!

Skoro pet godina ekipa iz Frankfurta nije pobedila na "Vestfalenu", ali je u subotnjem 27. kolu Bundeslige prekinut i taj neugodni podatak za "orlove", koji su bili najbolji kad je bilo najpotrebnije.

BORUSIJA DORTMUND - AJNTRAHT FRANKFURT 1:2 (1:1)

U praktično direktnom duelu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, Ajntraht je stigao do vredne pobede i na sedam kola do kraja stekao "plus sedam" bodova u odnosu na petoplasirane "milionere", koji bi mogli da ostanu bez učešća u elitnom evropskom takmičenju.

Gosti iz Frankfurta su poveli u 11. minutu autogolom Nika Šulca, koji je nespretno reagovao u svom petercu i pogodio mrežu vlastitog golmana Marvina Hica - 0:1.

Ipak pre samog odlaska na odmor, iskusni Mats Humels je doneo izjednačenje nakon što je bio najviši u skoku posle centaršuta Emre Džana - 1:1.

Srpski reprezentativci Filip Kostić i Luka Jović bili su starteri u ekipi "orlova" i važni faktori u trijumfu gostiju.

Kostić je sredinom drugog dela upisao novu asistenciju - sjajno je centrirao iz slobodog udarca, a Štefan Ilsanker pogodio mrežu domaćina, međutim, arbitar Manuel Grafe je na intervenciju iz VAR sobe poništio pogodak zbog ofsajda.

Ipak, izabranici Adija Hitera osvojili su sva tri boda zahvaljujući srpskom dvojcu!

Luka Jović je u 87. minutu oduzeo loptu na sredini terena i kao brzi voz prošao po desnoj strani, na kratko mu je loptu izbio neko od domaćih igrača, a Kostić je iz prve centrirao i na drugoj stativi pronašao Andrea Silvu, koji se samo poklonio pogodivši bliži ugao - 1:2.

Bila je to čak 12. asistencija reprezentativca Srbije ove sezone u Bundesligi, za 12 pobedu Ajntrahta i zacementirano četvrto mesto na tabeli.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.