Bombetina!

SRBIJA NIJE VIDELA LEPŠI GOL, INTER SE NE SEĆA JAČE BOMBE: Dan kada je Dejan Stanković šokirao fudbalsku Evropu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Petog aprila 2011. godine sadašnji trener Crvene zvezde postigao je sigurno najlepši pogodak u svojoj karijeri.

Izvor: Profimedia

Deset godina – tačno toliko je prošlo od možda i najspektakularnijeg gola Dejana Stankovića u igračkoj karijeri!

Petog aprila 2011. godine, sadašnji trener fudbalera Crvene zvezde, a tadašnji vezista Intera matirao je Manuela Nojera na majstorski način sa gotovo pola terena. 

Igrala se druga utakmica četvrtfinala Lige šampiona, na Meaci, pred 80.000 svedoka, a Nemci su nosili prednost iz prvog meča. Stanković je već u prvom minutu milanskog sudara anulirao tu prednost golom za špice! 

Nakon greške Šalkea, Esteban Kambijaso je uputio jednu dubinsku loptu ka Dijegu Militu, Nojer stigao do nje pre napadača "nerazura", ali je imao tu nesreću da stigne da se ona odbije pravo na nogu srpskom vezisti. 

Neki igrači bi zastali, primili loptu, razmislili, ali ne i on. Tadašnja "petica" Intera je odreagovala na prvu. Stanković je iz voleja opalio po lopti i ona je dobila perfektnu putanju. Dovoljno snažan i neverovatno precizan udarac završio je u mreži!

Nije taj pogodak, ipak, bio dovoljan domaćem timu, braniocu titule u Ligi šampiona, da izbori plasman u polufinale, obzirom da je do kraja meča Šalke uspeo da dođe do pobede od čak 5:2.

Ipak taj poraz se mnogo manje pamti od ove majstorije!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.