Otkrio!

BIVŠI ŠTOPER ZVEZDE OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O NAMEŠTANJU: Menadžer mi je pretio, na tom meču je vađen pištolj!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji centralni defanzivac Zvezde je doživeo neprilike dok je igrao u Grčkoj.

Izvor: MN Press

Nekadašnji štoper Crvene zvezde i reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ otkrio je detalje o meču za koji sumnja da je bio namešten! 

Sadašnji fudbaler Anderlehta na pozajmici u Šarlroi je istakao da je tokom njegove karijere u Grčkoj bilo reči o nameštanju utakmica. 

"Ne mogu da potvrdim da sam igrao nameštenu utakmicu, prosto ne znam. Pričalo se, dok sam igrao u Grčkoj, da je dosta utakmica pod znakom pitanja, ali ja nisam uključen u te stvari. Ja sam veliki protivnik svih tih mafijaških stvari", rekao je Vranješ. 

Otkrio je da je jedan fudbalski menadžer iz Srbije pokušao da preko njega namesti derbi između PAOK-a i AEK-a. O tom meču se posle dosta pričalo, zbog incidenata na terenu...

"Imao sam to iskustvo dok sam igrao za AEK. Sedeo sam kod kuće jedno veče, zvonio mi je telefon. Ispostavilo se da je to bio jedan fudbalski menadžer iz Srbije. Pokušao je da namesti utakmicu za koju dobro svi znaju. To je bila utakmica kada je predsednik PAOK Savidis vadio pištolj. To je bila utakmica za titulu prvaka Grčke između PAOK-a i AEK-a. Pokušao je da mi preti. Nisam pristao na to, obavestio sam klub o čemu se radi. Moji iz kluba su reagovali", prisetio se Vranješ. 

Stameni defanzivac je otkrio da je razgovor tekao tako da su na kraju došle pretnje!

"On je na sve načine pokušavao. Krenuo je sa prijatnim razgovorom, a zatim je počeo da preti, da će njegovi ljudi doći u Solun svašta da mi rade. Ja sam im rekao, dođite pa ćemo da vidimo šta će se desiti. Nisam se uplašio nijednog momenta, jer znam ko je predsednik mog kluba. Samo su oni mogli da budu na gubitku, a ne ja. Od svojih prijatelja sam čuo da je nameštena jedna velika utakmica, finale Kupa UEFA, dok je još bilo to takmičenje."

Na kraju je podvukao da nikada ne bi namestio fudbalski meč iz principa. 

"Nisam puno pričao jer me to iskreno nikad nije zanimalo. Meni novac ne predstavlja ništa u životu. To nije samo uzeti novac i to je to. Ti bi prodao sebe, prodao svoju ekipu, trenera, hiljade fanova koji daju veliku podršku igračima. Ne postoji novac za koji bih prodao svoj obraz", zaključio je Vranješ.

(MONDO, Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.