Ne može im niko ništa!

STRAŠNA STATISTIKA PRED DERBI - ZVEZDA NAJBOLJA U EVROPI, PARTIZAN PETI: "Večiti" su u vrhu, dominiraju ove sezone!

Autor Nikola Lalović

Dok čekamo "večiti derbi", statistika rivala pokazuje koliko su dominantni u domaćem prvenstvu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i Partizan odigraće "večiti derbi" koji bi mogao da odluči šampiona, pošto crveno i crno-belima ove godine niko u Superligi ne može da parira! 

Crvena zvezda je sa gol razlikom +69 u dosadašnjem delu prvenstva tim sa najboljim skorom datih i primljenih golova u Evropi, a Partizan je peti sa +64. 

Tim Dejana Stankovića ove sezone ima 82 data i samo 13 primljenih golova, što ih čini najboljim napadom i najboljom odbranom lige. Partizan je dao četiri gola manje i primio gol više, a pogotovo je popravio učinak od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu. 

U 55 evropskih prvih liga jedina ekipa koja ima gol razliku jednaku Zvezdinoj je Šerif iz Tiraspolja koji dominira u Moldaviji. 

Stiven Džerard je uspeo da posle decenije čekanja donese titulu Rendžersu, što nije ni čudo kada ovaj tim ima gol razliku +68, a onda sledi Tadićev Ajaks sa +65. 

"Večiti" očito dominiraju u domaćoj ligi, ali pitanje je koliko je to dobro za domaći fudbal. Ipak, od 18 časova očekujemo pravu fudbalsku poslasticu i nadamo se da će oba tima pokazati zašto su tako dominantna u domaćem takmićenju. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.