PAMTITE LI?

APRILSKI DERBI PO SNEGU - VEĆ SE DESILO! Partizan "prevario" Zvezdu, Deki dao gol i skinuo dres ispod severa! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Počelo je po sunčanom vremenu, ali onda sneg iz vedra neba...

Izvor: MN Press - arhiva

Ostalo je još vrlo malo do početka 164. duela Crvene zvezde i Partizana, koji uživo možete pratiti na MONDU, a mnogi su se zapitali jutros - da li će se derbi igrati na snegu?

U toku jučerašnjeg dana, kao i jutros, padao je sneg u Beogradu tako da je "Marakana" osvanula pod snežnim prekrivačem. Zbog snega je odložena već jedna utakmica Superlige, dok za sada deluje da neće biti problema sa "večitim" derbijem.

Radnici na našem najvećem stadionu prionuli su odmah na posao i očistili sneg sa travnate podloge, ali verovali ili ne sneg u aprilu na derbiju nije nikakva novost!

Prvi ikada duel Crvene zvezde i Partizana odigran je u januaru, po užasnim uslovima, bilo je još derbija u kojima je sneg pravio problem fudbalerima, a pamti se da su snežne pahulje počele da padaju u toku 107. duel "večitih".

Izvor: MN Press - arhiva

Taj duel igrao se 16. aprila 1997. godine i Partizan je slavio u Humskoj 2:1 (1:0), a Golove za crno-bele dali su Goce Hristov i Dragan Ćirić.

Uspela je Zvezda izjednači rezultat u finišu, i to preko sadašnjeg trenera Dejana Stankovića, međutim vrlo brzo posle toga je Ćirić savladao Jevrića, kada je sneg već ozbiljnije počeo da pada u Beogradu, iznenadivši sve aktere.

Prethodno je Jevrić bio i te kako iznenađen jer je Hristov doveo Partizan u vođstvo nakon brze akcije crno-belih posle slobodnog udarca, dok su gosti razgovarali sa sudijom.

PARTIZAN: Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin).

ZVEZDA: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković).

Pogledajte fotografije sa tog meča!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.