Upozorenje!

STANKOVIĆEVA OPOMENA ZVEZDINOJ DECI: Kad si mlad moraš da slušaš - budi TRI PUTA vredniji od ostalih!

Autor Dušan Ninković

Trener crveno-belih pred Javor pričao i o šansama koje treba da dobiju bonus igrači.

Izvor: MN Press

Petorica momaka na koje se ove sezone najozbiljinije računalo kada se priča o bonusima Crvene zvezde nisu u potpunosti opravdali očekivanja. Dvojica najstarijih, oni koji uskoro izlaze iz U21 kategorije zamenjeni su na poluvremenu derbija u trenutku kada je počeo preokret situacije na stadionu Rajko Mitić.

Njegoš Petrović i Veljko Nikolić bili su starteri, ali su već na poluvremenu ustupili mesto iskusnijima, Geloru Kangi i Dijegu Falćineliju.

Daleko od terena nalazili su Željko Gavrić čija je forma jedna od najvećih misterija u Crvenoj zvezdi i Nikola Krstović na kog se, po minutaži koju dobija, sve manje računa. Strahinja Eraković već dugo je van stroja zbog preloma metatarzalne kosti u Nišu, na utakmici protiv Radničkog.

Pre početka narednog prvenstva Nikolić i Petrović prestaće da budu bonusi, Miloš Pantović koji se kalio u Voždovcu napustiće klub, a pitanje je gde će i kako igrati Andrija Radulović, jedan od najtalentovanijih izdanaka crveno-bele škole. On se trenutno bori protiv mononukleoze, a prethodne zime vodio je raspravu sa klubom. Tako postavljene stvari ne deluju sjajno za Zvezdu.

Naravno, dolaziće neki novi klinci, ali oni moraju znati kako se postaje prvotimac Crvene zvezde!

''Crvena zvezda ima u rosteru mlade igrače. Ukoliko bude prostora oni će dobiti šansu. Kao što uvek kažem, dres Crvene zvezde treba da se zasluži, nebitno da li si mlad ili star - taj dres treba da se zasluži. Pogotovo kada si mlad treba da znaš da moraš tri puta više da radiš nego ostali i tri puta više da slušaš i budeš fokusiran da bi napredovao. Crvena zvezda je ove godine podigla nivo i kvalitet same igre tako da svako sledeći ko bude dolazio u naš klub kao bonus mora da zna da mora dosta toga da uradi da bi počeo utakmicu'', rekao je u sklopu najave gostovanja u Ivanjici trener crveno-belih.

Šansu u narednih osam kola čekaće, pre svih, Marko Ćopić koji je treći golman tima, Vukašin Krstić, Matija Bačanin, Nikola Knežević, kao i braća - blizanci Jovan i Nikola Mituljikić. Zvezdin omladinski tim čini generacija '03, dok su oni stariji već u seniorskom fudbalu, na sceni Prve lige Srbije.

Hendikep crveno-belih jeste u tome što za omladinski tim igraju godinu dana mlađi igrači, pa bi ovi momci nakon debija u nekom od predstojećih kola morali na godinu dana školovanja u Grafičar. To je put koji je već odbio Andrija Radulović, ali i put koji preporučuju svi, od klupskih čelnika, preko Stankovića, do mladih fudbalera koji su stigli u seniorsku ekipu.

Nije se dalo za sakriti da su mladi fudbaleri u prvom timu najčešće ''izbacivali iz takta'' Dejana Stankovića. Bio je nezadovoljan Gavrićevim partijama, mučio ga je Ričard Odada koji se nije najbolje snašao nakon prekomande iz Grafičara, a Nikola Krstović dobio je samo 29 prvenstvenih minuta u 2021. godini.

Trebalo bi da i to bude jasna poruka. Nije dovoljno kad je mladost jedini adut i da bi se narednog leta stiglo do mesta u startnih 11 moraće mnogo bolje. Isto važi i za celu generaciju koja trenutno skuplja iskustvo u Grafičaru. Ako ne bude ogromnog napretka do početka sezone 2021/22, neće biti ni minuta u Superligi!

Statistika bonusa Crvene zvezde

  • Veljko Nikolić - 39 utakmica, 30 u startnoj postavi
  • Njegoš Petrović - 38 utakmica, 24 u startnoj postavi
  • Željko Gavrić - 25 utakmica, 17 u startnoj postavi
  • Strahinja Eraković - 19 utakmica, 12 u startnoj postavi
  • Nikola Krstović - 9 utakmica, 1 u startnoj postavi
  • Andrija Radulović - 9 utakmica, 3 u startnoj postavi

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.