Ono što nam treba!

U KRVI SAM SRBIN, ČAST MI JE DA IGRAM ZA SRBIJU! Mogao da bira Albaniju i Francusku, ali njemu je dres "orlova" san!

Autor Nikola Lalović

Mladi defanzivac se opredelio za reprezentaciju Srbije i zaigraće kod Saše Ilića.

Izvor: YouTube/AS MONACO/Printscreen

Tako je Srbija u mlađim kategorijama dobila veliki broj talentovanih fudbalera, a FSS nastavlja da niže pobede! 

Poslednji u nizu fudbalera koji je izabrao da obuče naš dres je Dejan Kuzmanović, mladi 17-godišnji defanzivac Monaka. On igra kao štoper i desni bek, što su pozicije koje su "najtanje" u A timu, tako da bi u budućnosti mogao da bude veliko pojačanje za seniorsku selekciju. 

Sada će debitovati kod Saše Ilića za U17 selekciju u mečevima sa BIH, a između tri reprezentacije za koje je mogao da igra izabrao je baš Srbiju. 

Majka mu je Albanka pa je tako mogao da igra za Albaniju, a pošto je rođen u Lionu imao je opciju da obuče dres Francuske. Ipak, on ne zaboravlja korene!

"I baba i deda su mi Srbi, a otac rođen u Francuskoj. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju”, pričao je on za sajt Monaka. 

On ističe da ima slovenski temperament i da želi samo pobede!

"Za Slovene kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvatam samo pobede, ne dozvoljavam sebi da pružim manje od najboljeg", dodao je on. 

Otac ga je vodio na prve treninge u predgrađe Liona Vilerban, mnogo poznatije po svom košarkaškom klubu. Rano je otišao od kuće u akademiju Monaka i to ga je ojačalo. 

"Bio sam dosta stidljiv zatvoren u sebe. Previše. Ali vremenom sam se promenio, sad sam pravi fajter. Možda je uticalo to što sam sa 13 godina otišao od kuće. Morao sam da se osamostalim i sazrim. Tako sam se formirao kao ličnost", smatra Kuzmanović, koje je jedan od najvećih idola Nemanja Vidić. 

"Serhio Ramos, a pre njega Nemanja Vidić. Pre svega zato što je Srbin, kao i ja. To su defanzivci, čvrsti, jaki u duelima, čisti. Pride su tehnički sjajni, lideri svojih ekipa na terenu i u svlačionici", zaključio je on.

U ranijim intervjuima je isticao da je pre svega deda uticao na njega da izabere Srbiju, jer je upravo dedin san bio da Dejan obuče dres "orlova".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.