progovorio

SVI SU BILI IZNENAĐENI, VIZIJE NAM SE NISU POKLOPILE: Stolica je takođe bio zatečen smenom u mladoj reprezentaciji

Autor Pavle Knežević

Spremao je tim za naredne kvalifikacije, ali...

Izvor: MN Press

Ilija Stolica je takođe bio iznenađen smenom sa mesta selektora mlade reprezentacije Srbije, ali je istakao da će nastaviti da podržava igrače sa kojima je donedavno radio.

FSS je smenio nekoliko selektora, među kojima je bio i Stolica, koji je o smeni čuo iz medija.

"Očigledno je da nam se vizije nisu poklopile, a vreme će biti najbolji sudija za sve nas. Žao mi je najviše zbog igrača, jer se iznenada razilazimo, ali ja ću zaista biti njihova velika podrška", rekao je Stolica za Novosti.

On je reprezentaciju preuzeo na početku prošlih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada je tim već imao samo jedan bod iz tri kola.

"Seo sam na klupu u vrlo specifičnom trenutku. Plan i program koji je tada usvojen je bio da saradnja bude na duži vremenski period, po detaljnom planu i programu koji sam svima predstavio. Selekcija koju sam vodio se nije plasirala na Prvenstvo Evrope koje je nedavno odigrano u Sloveniji. Kada pogledam iza sebe, najponosniji sam što su iz aktuelne generacije sa nama rasli i do A selekcije porasli Dušan Vlahović, Strahinja Pavlović i Ivan Ilić", kaže Stolica.

U saopštenju FSS rekli su da rezultati mlade selekcije nisu bili na zadovoljavajućem nivou, kao i da se iza smene ne kriju lični, već stručni razlozi. Srbiju na jesen čekaju nove kvalifikacije, za Evropsko prvenstvo 2023. "Orlići" će su u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Severnom Makedonijom, Farskim ostrvima i Jermenijom.

Stolicu će naslediti Partizanova legenda Zvonko Živković, kom će prvi pomoćnik, po dosadašnjim informacijama, biti Dževad Prekazi, još jedan nekadašnji igrač crno-belih.

Pored Ilije Stolice, FSS napuštaju Mirko Bunjevčević i Aleksandar Linta, koji nije dobio otkaz već mu samo neće biti produžen ugovor koji ističe.
Saša Ilić, koji vodi reprezentaciju do 18 i Aleksandar Rogić, selektor igračima do 20 godina, ostaju na svojim poslovima i nakon ovih promena unutar FSS.

Pored reprezentacije do 21 godine, nove selektore dobili su fudbaleri do 19 i 17 godina.

Tako će nekadašnja "desetka" Crvene zvezde Radovan Krivokapić, čovek koji je u jednom trenutku bio prvi trener seniorskog tima Vojvodine, predvoditi momke do 17 godina.

Dejan Branković, bivši fudbaler OFK Beograda i čovek koji već godinama radi u FSS, dobija zadatak da u narednom periodu predvodi reprezentaciju Srbije za igrače do 19 godina!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.