Krenuli na posao!

SRBIJA DOBILA 3 NOVA SELEKTORA, ONI PORUČUJU: Imamo nove Tadiće, biće oni na Piksijevom spisku!

Autor Nikola Lalović

Mlade selekcije našeg nacionalnog tima dobile su nove selektore!

Izvor: MN Press

Ono o čemu se prethodnih dana pisalo, sada je ozvaničeno, mlade selekcije reprezentacije Srbije dobile su nove selektore. 

Ugovore sa FSS-om su potpisali Zvonko Živković koji će voditi mladu selekciju (U21), Dejan Branković kao novi selektor omladinaca (U19) i Radovan Krivokapić kao selektor kadeta (U17). 

Nekadašnji fudbaler Partizana i čovek sa iskustvom vođenja mladih selekcija našeg nacionalnog tima Zvonko Živković se raduje što se vraća reprezentativnom fudbalu. 

"Ponovo sam u Fudbalskom savezu posle jednog dužeg perioda. Ranije sam dva puta vodio našu selekciju do 19 godina, imali smo dosta uspeha, bili smo dva puta na Evropskom prvenstvu.Očekujem,dakle, da i ova generacija, ovoga puta starija do 21 godine, napravi dobre rezultate i plasira se na Evropsko prvenstvo", rekao je Zvonko Živković za sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

Prvo moraju da se prođu teške kvalifikacije, ali se od izazova ne beži. 

"Tako je, u fudbalu nikada nije bilo lako.Znamo gde smo, znamo protiv koga igramo, trudićemo se da budemo prvi u grupi. Zato se i takmičimo. Da li smo ili nismo realni, na nama je da pokažemo sve na terenu, a mi ćemo dati svoj maksimum i učiniti sve da budemo pobednici, bez obzira ko nam je rival", naglasio je on. 

On je u ranijem periodu radio sa brojnim velikim imenima poput Dušana Tadića, Nemanja Matića, Miralema Sulejmanija... Da li i sada vidi igrače tog kalibra?

"Da, naravno. Selekcije koje sam vodio, generacija 86. bila je primera radi na Prvenstvu Evrope treća, a generacija koja je izbacila jako veliki broj reprezentativaca, bila je takođe na Evropskom prvenstvu, ali je bila peta. Ja sam jako zadovoljan što je posle toliko vremena u reprezentaciji i dalje jedan Dušan Tadić koji je predvodnik ove generacije, želim mu naravno da odvede momke na Prvenstvo sveta. Nadam se da će i ova generacija momaka do 21 godine da iskoristi priliku, jer ima talentovanih igrača. Verujem da će se u budućnosti, neki od njih naći i na spisku selektora Dragana Stojkovića", veruje on. 

Dejan Branković formalno menja mesto, ali pošto je do sada bio selektor U17 tima, praktično će kao selektor U19 reprezentacije nastaviti da radi sa istim momcima. 

"I tada i sada smo imali visoke ciljeve,a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, glavni cilj je stvaranje igrača koji će u budućnosti biti "A" reprezentativci", ističe Dejan Branković.

U kvalifikacionoj grupi sa Francuskoj, Albanijom i Severnom Makedonijom očekuje se da prođemo, a u timu je i jedan broj igrača koji je odrastao ili je rođen u inostranstvu. 

"Da, savez je mnogo učinio po tom pitanju, pratimo veliki broj igrača, jedan broj njih je već sa nama, a svako ko pokaže kvalitet dobiće priliku da se istakne", jasan je Dejan Branković.

Kadete će preuzeti nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde Radovan Krivokapić, koji je do sada radio sa mlađim kategorijama crveno-belih. 

"Dolazim sa mesta trenera u mlađim kategorijama Crvene zvezde gde sam individualno radio sa našim najvećim talentima. Poznajem dobro naš omladinski fudbal, upućen sam dosta u razvoj mladih igrača, tako da je ovaj poziv Fudbalskog saveza neka kruna moje dosadašnje trenerske karijere, što se tiče omladinskog fudbala", rekao je on.

Pred kadetskom selekcijom je kvalifikacioni turnir za plasman na Prvenstvo Evrope, rivali su Hrvatska, Bugarska i Lihteštajn, a imaće novi selektor dovoljno vremena da posloži kockice…

"Dobra stvar je da prvi krug kvalifikacija igramo kod nas u Sportskom centru, naravno sada slede analize i upoznavanje sa rivalima,a pre toga imamo turnir "Miljan Miljanić" gde ćemo dobro da se upoznamo sa selekcijom Bugarske. Imaćemo još prijateljskih utakmica, tako da ćemo biti spremni za taj prvi krug kvalifikacija.

Ima li među decom u uzrastu do 17 godina u Srbiji novih talenata?

"Ima dosta talenata i veoma zanimljive dece, ali treba biti oprezan i umeren u izjavama da li ima nekih novih asova. U svemu biti, dakle, oprezana, omogućiti im kvalitetan rad, a ja sam verujem da će se pojaviti neki takvi majstori kao što su bili svi ovi koje ste naveli", zaključio je Radovan Krivokapić.

(MONDO, FSS)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.