oštro!

ŽESTOKE KAZNE ZBOG NAMEŠTALJKI U SRPSKOM FUDBALU: FSS bez milosti - milioni i oduzimanje bodova za krivce!

Autor Pavle Knežević

Izrečene prve kazne za nameštanje u srpskom fudbalu

Izvor: Youtube/Prva Liga Srbije/printscreen

Stigle su prve fudbalske kazne za nameštanje i one su očekivano oštre! Disciplinska komisija FSS izrekli su danas kazne Jagodini i Borcu za nameštanje mečeva.

Disciplinci su reagovali na pisane informacije koje su im dostavili nadležni organi UEFA.

Ovo su kazne:

1. Kažnjava se GFK "Jagodina" Jagodina oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 (šest miliona) dinara.

2. Kažnjava se FK "Borac 1926" Čačak oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 (četiri miliona) dinara.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

UEFA je poslala obimnu dokumentaciju je pristigla u FSS, a reč je o mečevima koji su odigrani nedavno, u martu ove godine. Jedan meč je igran početkom, a drugi krajem meseca.

Posebno su sumnjive uplate na jedan meč koje su dolazile sa Dalekog istoka, a uplaćivane su u klađenju uživo. No nisu praćene samo uplate i isplate, već je pod lupom bilo i zalaganje nekih igrača, te način na koji su postizani golovi na tim mečevima.

U dopisu UEFA Fudbalskom savezu Srbije nalazili su se konkretni podaci o uplatama koje je evropska kuća fudbala pratila širom sveta, promene kvota, ali i imena fudbalera koji su potencijalno učestvovali u nameštanju.

Železničar iz Pančeva savladao je na svom terenu čačanski Borac minimalnim rezultatom, nakon penala koji je napravio Lazar Obradović, a materijalizovao Danilo Kovačević. Kruševljani stigli su do pobede daleko lakše, golovima Aleksandra Trajkovića i dvostrukog strelca Igora Savića.

Pored velikog broja uplata na ove utakmice, navodi se da su oba meča bila zanimljiva za klađenje i uživo. Tako su ogromne količine novca stizale dok su fudblaske utakmice u drugom rangu srpskog fudbala trajale, a sve je specijalnim programima ispratila UEFA. Jedna od ove dve utakmice označena je ''alarmantnom''.

FSS je i ranije oštro kažnjavaoklubove za koje je utvrdio da su se bavili nečasnim radnjama.

Tagovi