Postoje snimci

OVAKO SU NAMEŠTENE UTAKMICE U SRBIJI: Zbog ovih mečeva će klubovi platiti 10 MILIONA dinara i izgubiti bodove! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Čačak i Jagodina mogli bi ponovo da ostanu bez tima u Prvoj ligi Srbije.

Izvor: Youtube/Prva Liga Srbije/printscreen

FSS podelio kazne i završio priču oko nameštanja. Ali... Kažnjena su samo dva tima, čačanski Borac i Jagodina, ekipe koje su poražene u spornim mečevima. Dodatno objašnjenje nismo dobili, a Železničar i Trajal verovatno će proći bez ikakvih kazni.

Ekipe koje su osvojile bodove na mečevima na koje je UEFA ukazala očigledno nisu krive. Sa druge strane Čačani i Jagodinci sada mogu da se pomire sa ispadanjem i odlaskom u trećeligaško društvo.

Kako je izgledalo ''nameštanje'' mečeva u Superligi? 

Železničar je kao domaćin u Pančevu savladao Borac minimalnim rezultatom, nakon pogotka sa bele tačke. Penal je bio neobičan, pošto je jedan od defanzivaca gostujućeg tima podigao ruku visoko prilikom gužve u kaznenom prostoru.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Prilikom izvođenja kornera on je neobičnom intervencijom doneo korner domaćem timu. Lako pretvaranje udarca sa bele tačke u gol postavilo je konačana rezultat. Jesenas je u Čačku bilo 2:1 za domaći tim.

Železničar - Borac
Izvor: YouTube/Prva Liga Srbije

Bio je Trajal mnogo ubedljiviji od Železničara. Kruševljani su na svom terenu razbili Jagodinu, čiji su se defanzivci ponašali malo čudno. Recimo, omogućili su im dobre prilike za postizanje drugi i treći gol.

Ekipa iz Kruševca istakla je da se oni ne bi borili za opstanak kad bi nameštali utakmice, a zbog ove utakmice kažnjena je samo Jagodina. Ekipe Jagodine i Trajala remizirale su u prvom delu sezone.

Trajal - Jagodina
Izvor: YouTube/Prva Liga Srbije

Nakon oduzimanja po šest bodova ekipama Borca 1926 i Jagodine, oba tima sada nalaze se u zoni ispadanja. Iz takve situacije najviše su profitirali Trajal i Dubočica, koji trenutno zauzimaju mesta iznad crte.

Borac iz Čačka platiće 6.000.000 dinara, dok je klupska kasa Jagodine biti praznija za 4.000.000.