Strašne vesti

FUDBALER ARSENALA IMA SMRTONOSNU BOLEST: Iz bolnice gledao plasman u polufinale Lige Evrope!

Autor Dušan Ninković

Kapiten još neko vreme na teren zbog malarije.

Izvor: Instagram/auba/printscreen

Dok je njegov tim u Pragu igrao protiv Slavije i izborio prolaz u polufinale Lige Evrope, Pjer-Emerik Obamejng bolovao je u postelji. Kapiten londonskog tima oporavlja se od strašne bolesti koju je dobio tokom boravka u Africi.

Na prethodnom okupljanju reprezentacije Gabona, sa kog je u Crvenu zvezdu kasnio Gelor Kanga, Obamejng je dobio malariju!

Informacije o smrtonosnoj bolesti koje su se brzo proširile svetom potvrdio je i sam fudbaler. On je uz selfi iz bolničke sobe objasnio situaciju u kojoj se nalazi i pružio podršku ekipi.

''Pozdrav, ljudi. Hvala na svim porukama i pozivima. Nažalost, zaražen sam malarijom dok sam bio na reprezentativnoj pauzi pre nekoliko nedelja. Već nekoliko dana sam u bolnici, ali osećam se bolje svakim novim danom. Zahvaljujem sjajnim doktorima koji su tako brzo otkrili virus i počeli sa lečenjem'', napisao je Gabonac.

Napadač koji je kapiten Arsenala već nekoliko nedelja ne igra za engleski tim, pa su po Britaniji počele da kruže svakakve glasine.

''Nisam bio sav svoj u poslednje vreme, ali vratiću se jači što brže budem mogao. Sada se spremam da gledam momke u velikoj utakmici za nas. Idemo, Arsenal'', objasnio je bivši igač Borusije iz Dortmunda.

O smrtonosnoj bolesti protiv koje se koje bori fudbaler Arsenala kasno noćas, nakon pobede u Pragu, govorio je i Mikel Arteta.

''Malopre smo pričali sa njim. Kod kuće je. Bio je dva dana u bolnici kako bi dobio pravu terapiju, a sada se oseća bolje. Trebaće mu vremena da se oporavi. Osećao se malaksalo pred meč sa Šefild junajtedom, ali niko nije mogao da zamisli da je malarija u pitanju'', rekao je španski trener.

Pjer-Emerik Obamejang odigrao je samo 12 minuta u prvom meču Arsenala i Slavije iz Praga, a zatim s epožalio na umor. Zbog njega propustio je utakmicu protiv Šefilda u Premijer ligi i revanš u Ligi Evrope, a propustiće i nekoliko narednih mečeva ''Tobdžija''.

Malarija je smrtonosna bolest koju prenosi jedna vrsta tropskog komarca. Tokom godine se u svetu zarazi oko 300 miliona ljudi, a preko 400.000 premine. Gotovo 95% zaraženih malarijom živi u Africi.