STIŽU?

DIREKTOR ZVEZDE OBEĆAO VELIKA POJAČANJA I NAJAVIO LIGU ŠAMPIONA: Klub bio ruiniran pre nas, a pogledajte nas sad!

Autor Milutin Vujičić

Ambiciozni plan Crvene zvezde polako ide ka realizaciji...

Izvor: MN Press

Ako ne bude astronomskih iznenađenja do kraja sezone - Crvena zvezda će na leto igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i to od drugog kola.

Zvezda je već četiri uzastopne sezone učesnik evropskih takmičenja, klub je porastao i ujedno popravio nacionalni koeficijent, ali ne zadovoljava se Zvezda učešćem u Ligi Evrope - želi da se ponovo plasira u elitu pošto to donosi mnogo veći novac.

Već su najavljene ozbiljne investicije, planira se dolazak Dragovića i Prijovića, priča i o produžetku ugovora glavnim igračima, a Liga šampiona je san svih na "Marakani".

"Pokušaćemo da igramo u Ligi šampiona i tamo budemo konkurentni, konkurentniji nego pre. Da li je to moguće? Moramo tako da razmišljamo...", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela u jutarnjem programu K1 televizije.

Kako doći do toga?

"Zvezda uvek mora da teži još boljim rezultatima. Ovaj klub nikada ne bi bio šampion Evrope da smo se zadovoljavali onim što imamo u tom trenutku. Mi smo iz godine u godine u godinu napredovali kao tim i klub....", dodao je Mrkela koji se u poslednje vreme povezivao sa novom funkcijom - i to u Fudbalskom savezu Srbije.

Mitar Mrkela je u Zvezdi već četvrtu sezonu.
Izvor: MN Press

"Zvezda je pre našeg dolaska bila u ruiniranom stanju, svake godine smo se podizali. I sada imamo bolji tim nego pre tri, ili četiri godine".

Mrkela je rekao da će Zvezda "osvežiti tim" i dovesti odlične igrače koji će doneti "novu energiju", a poručio je i da je veliki dobitak Dejan Stanković.

"Veliko fudbalsko ime, koje ima fenomenalnu karijeru. Malo je takvih primera, da su se igrači takve biografije vratili u srpski fudbal. Pored toga što je odlično igrao, on trenerski posao obavlja sjajno. Vodi tim ka uspesima", zaključio je Mitar Mrkela.