Dvostruki strelac

PARTIZAN GA SE ODREKAO, ON REŠIO VELIKI DERBI: Golčina za neizvesnu šampionsku trku!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler tima iz Humske zakuvao na vrhu tabele.

Izvor: MN Press

Biće vrlo neizvesna šampionska trka u Bosni i Hercegovini. Ekipa banjalučkog Borca pobedila je danas u Sarajevu, gde je dvostruki strelac Goran Zakarić zaustavio tim istog imena. Trenutni lider tako ima samo dva boda prednosti.

Banjalučani su prišli dovoljno blizu i sada ponovo u Borcu tinjaju šampionske nade. Klub iz Platonove ulice može da veruje u titulu!

Sarajevo - Borac 0:2 (0:1)
/Zakarić 34, 70/

U jeku pritiska domaćih sevnula je kontra Borca koja je donela prvi gol na meču. Stojan Vranješ povukao je loptu, a u tranziciji su bili i Elvis Mehanović koji je prvi šutirao i Goran Zakarić koji je odbitak spakovao u gotovo praznu mrežu. dovoljno za prednost gostiju iz Banjaluke.

Na drugi gol se čekalo još 35 minuta, a ponovo ne nekadašnje krilo beogradskih crno-belih bilo glavno. Zakarić je lepo driblao na ivici kaznenog prostora, namestio se na udarac i maestralno pogodio suprotan ugao, tik ispod prečke.

Pobedom u Sarajevu Borac prilazi na samo dva boda zaostatka. Pored gotovo obezbeđenog mesta u evropskim kvalifikacijama, što je poslednjih godina glavni cilj kluba, sada može da se misli i na trofej.

Pravi izazov za šampionske ambicije biće meč protiv Širokog Brijega u narednom kolu. U još jednom derbiju Premijer lige Bosne i Hercegovine Banjalučani biće lišeni pomoći Dejana Melega i Zakarića, a bodovi moraju da se osvoje...

Sarajevo - Borac 0:2
Izvor: YouTube/Arena sport TV

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mešanović, Miličević, Jukić (od 57. Hebibović), Đokanović (od 71. Velkoski), Handžić, Dupovac, Sušić (od 66. Milanović), Adukor. Trener: Vinko Marinović.

BORAC: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Vranješ (od 63. Mols), Meleg (od 74. Subić), Mehanović (od 84. Dujaković), Zakarić (od 84. Moraitis). Trener: Marko Maksimović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt