ZAŠTO NERVOZA?

A GDE ŽURIŠ, FALKO, BRE? Zvezda ima strpljenja za Italijana, samo nek pita Ivanića!

Autor Milutin Vujičić

Plaćen je mnogo i zbog toga kao da oseća pritisak...

Izvor: Promo/Facebook/FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Italijanski fudbaler Filipo Falko stigao je zimus u Crvenu zvezdu nakon dugih i napornih pregovora sa gazdom Lećea, pa je Dejan Stanković tako tek na kraju prelaznog roka i priprema dobio pojačanje u skladu sa evropskim ambicijama.

Odmah je bilo jasno da je Falko stigao prekasno da bi instant "kliknuo" sa novim saigračima, da je potrebno strpljenje, ali čini se da ga Zvezda ima više nego Italijan...

Mesi iz Salenta, kako su ga prozvali na Apeninima, plaćen je 1.200.000 evra u dve rate, uz to će Zvezda isplatiti još oko 300.000 bonusa, a deluje da za sada oseća veliki pritisak zbog izdvojenog novca i prilično visoke plate za njegove usluge.

Nervoza je bila vidljiva i u subotu kada je tek treći put od dolaska iz Italije bio starter za Zvezdu, pa je žarko želeo da postigne gol i sebi podigne samopouzdanje.

Igrao je veoma dobro protiv Radnika, crveno-beli su ulazili iz šanse u šansu, ali "zatrepereo" je kada je dosuđen jedanaesterac za Zvezdu i poželeo da izvede najstrožu kaznu - iako je tek dva puta u životu bio određen za izvođača penala.

Izvor: MN Press

Poslednji put to je bilo u martu 2019. godine kada je dao gol Vanji Milinković-Saviću u demoliranju Askolija (7:0), pre toga još davne 2012, što jasno govori da Falko nije čest penaldžija...

Tako je mladi golman Stefan Ranđelović (22) vrlo lako pročitao njegov udarac sa "kreča" i sprečio Falka da postigne gol koji bi mu "ubrizgao" injekciju samopouzdanja, pa je vrlo brzo gostujući tim to kaznio i neočekivano poveo na "Marakani".

Falko promašen penal
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Delovalo je da je u tom trenutku logičnije rešenje za izvođača jedanaesterca Mirko Ivanić, međutim i njemu je Ranđelović "skinuo" udarac sa bele tačke u drugom poluvremenu, što je samo dokaz da svako može da ima loš dan. Dešavalo se i Kataiju i Benu, koji najčešće izvode jedanaesterce, da promaše uslovno rečeni najlakši udarac u fudbalu, pa zbog toga Pipo ne treba da gubi glavu...

"Pregoreo" je na meču protiv Radnika, bez pravog takmičarskog ritma je za tri meseca u Zvezdi, a to je pritisak koji je sam sebi nabio bez ikakve potrebe.

Prvi start u Zvezdi imao je u Subotici i na terenu je izdržao samo 27 minuta, ali je to bilo dovoljno da pokaže da je opasan. Driblinzi i prodornost odmah su primećeni, međutim sitnije povrede i drugačiji uslovi za igru u Srbiji (čitaj: tereni) nisu mu dali da se razigra.

Falko je protiv Milana ulazio tek u finišu meča i nije uspeo da ih ugrozi, da bi ga potom iz ritma izbacio korona virus koji je ostavio posledice, pa je i za to bilo potrebno strpljenje...

Zvezda je postepeno vraćala Falka u tim, svesna da nema ni blizu snage da odigra celu utakmicu, pa je tako dobio celo poluvreme protiv prvoligaša IMT-a u Kupu i postigao gol, dok mu je samo 16 minuta bilo dovoljno da savlada i golmana Javora.

Ume, i te kako ume Falko i navijači Zvezde bi od njega mogli mnogo da očekuju tek kada prođe pripreme na leto, ali moraće da smanji i kanališe nervozu jer nije sve krenulo kao bajka.

Nema potrebe za žurbom, Zvezda je na primeru Ivanića naučila da nema požurivanja.

(MONDO)