biće žestoko

VEČERAS SE GASI LIGA ŠAMPIONA?! Dramatična noć evropskog fudbala je u toku!

Autor Pavle Knežević

Panika među navijačima, panika u UEFA

Evropska Superliga trebalo bi da bude ozvaničena večeras, a UEFA je već spremila odgovor!

Ako 12 klubova koji su potvrdili učešće, u nedelju uveče objavi da se formira to novo, zatvoreno takmičenje, evropska kuća fudbala je spremna da ih izbaci iz svih svojih takmičenja!

Za sada se čekaju detalji Superlige, ali se zna da su za sada pet engleskih klubova izrazili interesovanje, kao i tri italijanska i tri španska.

Skoro svi ljubitelji fudbala misle da je to smrt omiljenog sporta u najavi, a videćemo kako će reagovati UEFA.

Ako klubovi zaista uspeju da organizuju to takmičenje i zatvore finansijsku konstrukciju, pitanje je da li će izbacivanje iz Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija biti od ikakvog značaja za njih.

U toj zatvorenoj Superligi učestvovali bi Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal, Totenhem i Čelsi, kao i Real Madrid i Barselona iz Španije, te Juventus, Inter i Milan iz Italije.

Izvor: Profimedia

Najava klubova da će da naprave svoju ligu izazvala je zgražavanje nekih legendi, poput bivšeg kapitena Mančester junajteda Gerija Nevila.

"Mančester junajted, Totenhem i Arsenal čak i nisu u Ligi šampiona. Arsenal je ruševina od kluba i oni očekuju bogom dato pravo da uđu u evropsku Superligu. To je odvratno. Oduzmite im poene, oduzmite im novac, kaznite ih", rekao je Englez.

Sprema nam se burno veče.

Tagovi