Sarađivali su

ČEFERINA IZDAO VELIKI PRIJATELJ: Italijani bruje o skandalu - zbog evropske Superlige okrenuo leđa Slovencu!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

Anjeli "zabio nož u leđa" predsjedniku Evropske fudbalske federacije

Izvor: Profimedia

Najava formiranja evropske Superlige bogatih, koja bi mogla da počne već predstojećeg leta, uzdrmala je fudbalski svet širom Evrope i sveta.

Dvanaest superbogatih klubova Starog kontinenta (kojima će se pridružiti još osam, od čega su tri već poznata) najavilo je stvaranje novog takmičenja, a već je stigla oštra reakcija iz UEFA i FIFA, koje su zapretile zabranom igranja na prvenstvima i takmičenjima koja organizuju svim igračima koji budu akteri ove priče.

Jedan od učesnika Superlige trebalo bi da bude Juventus, čiji je rukovodilac Andrea Anjeli podneo ostavku na mesto predsednika ECA i postao drugi čovek novoformiranog takmičenja.

Potez je to zbog kojeg se Aleksandar Čeferin, prvi čovek evropskog fudbala, oseća izdanim od strane glavnog funkcionera torinskog tima!

Italijanski Tutosport navodi da su "dva predsednika izgradila dugotrajno partnerstvo, koje bi čak moglo da se nazove i prijateljstvom", zbog čega je Slovenac na čelu UEFA, ističe isti medij, "bio neprijatno iznenađen Anjelijevim radom iza njegovih leđa".

Juventus se, inače, tokom protekle večeri oglasio i zvaničnim saopštenjem, ali koje je tokom noći skraćeno za nekoliko pasusa. Između ostalog, izbačen je i deo u kom je pisalo ''Kompanija ne može da osigura da će projekat na kraju biti uspešno pokrenut"