naravno

SUPERLIGA UBIJA FUDBALSKE BAJKE: Miha je sa Zvezdom bio prvak Evrope, to samo u fudbalu može

Autor Pavle Knežević

Razumljivo je da je Srbin protiv štićenja velikih od malih

Vest o osnivanju Superlige Evrope uzdrmala je fudbal i verovatno ga nepopravljivo promenila. Osim očekivanih reakcija iz UEFA, FIFA, nacionalnih liga i saveza, ređaju se i reakcije igrača, trenera, sudija na potez 12 klubova iz Engleske, Italije i Španije.

Jedan od njih je i srpski stručnjak Siniša Mihajlović, koji je sa Crvenom zvezdom 1991. godine postao šampion Evrope. Crveno beli su tada izbacili, između ostalih, i Bajern Minhen i ostvarili uspeh koji će teško ponoviti ekipe sa naših prostora.

Trener Bolonje na konferenciji za novinare pred duel protiv Torina osvrnuo se i na svetsku temu dana i jasnoi zauzeo stav.

"Ovih dana više sam razmišljao o Belotiju, nego o Superligi", našalio se Miha, a onda rekao: "Moje mišljenje je da je to loša stvar, ne slažem se s tim konceptom, jer oduzima mogućnost da oni mali pobede velike".

Šampionske titule i trofeji su ono čemu se raduju svi navijači, ali ono što se često pamti i duže od tog su velike pobede protiv favorita. 

Mihajlović je protiv Superlige, jer više neće biti takvih "fudbalskih bajki".

"Kada će Lester ponovo da osvoji šampionsku titulu? Ako to uradi u ligi bez velikih imena, to nema više isti šarm. Naravno, nećemo da budemo lažni moralisti, Superliga je pitanje novca, a svi ovi klubovi su u dugovima. Ukoliko želite da lakše pobeđujete, pustite ih da naprave svoje prvenstvo. Ali mislim da navijači, kao ni ja, nisu za tako nešto”, zaključio je Mihajlović.

(mondo.ba)