Bravo Dušane!

VLAHOVIĆ IZBROJAO DO 16.GOLA U SEZONI! Srbin strelac u važnoj pobedi Fiorentine

Autor Tamara Ranković

Srpski napadač postigao je novi pogodak u italijanskoj Seriji A.

Izvor: Profimedia/La Presse/Alessandro Garofalo

Fiorentina je prekinula negativnu seriju od četiri utakmice bez pobede i gotovo sigurno osigurala opstanak!

Verona - Fiorentina 1:2 (0:1)

Na gostovanju u Veroni, za koju je od prvog minuta nastupao reprezentativac Srbije Darko Lazović, vredne bodove "ljubičastima" osigurali su Dušan Vlahović i Urugvajac Martin Kaseres!

 Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je fudbaler domaćina Antonin Barak u kaznenom prostoru oborio Đakoma Bonaventuru, a sudija Alesandro Prontera pokazao na penal.

Siguran sa "kreča" bio je srpski centarfor iako je golman Verone Marko Silvestri pogodio stranu gde će da šutira, ali je udarac bio snažan i precizan - 0:1.

Gosti iz Firence su udvostručili prednost u 65. minutu kada se posle centaršuta iz kornera u gužvi odbila lopta do Martina Kaseresa, a Urguvajac je zakucao u mrežu - 0:2.

Ipak, izabranici Ivana Jurića se nisu predavali i uspeli su u 70. minutu da smanje prednost Fiorentine pogotkom Edija Salseda, koji je desetak minuta ranije zamenio internacionalca iz Srbije Ivana Ilića - 1:2.

Rezultat se do kraja više nije menjao, pa je tim Đuzepea Jakinija zabelžio osmi trijumf u sezoni koji je osigurao osam bodova prednosti nad ekipama iz opasne zone na šest kola pre kraja.

S druge strane, Verona je uprkos 13. prvenstvenom porazu, trećem uzastopnom, ranije prebrinula sve brige oko opstanka.