Pun reči hvale

IGRAMO PROTIV NAJVEĆE EKIPE, ALI HOĆEMO FINALE: Bio je kapiten Crvene zvezde, sad želi da je izbaci iz kupa!

Autor Dušan Ninković

Trener Radnika iz Surdulice najavljuje polufinale.

Izvor: MN Press

Radnik je pružio sjajan otpor u prvenstvu, pre samo četiri dana, kada je tim iz Surdulice gostovao Crvenoj zvezdi. Isti timovi izlaze na teren i danas, u okviru Kupa Srbije.

Slavoljub Đorđević, trener tima sa juga Srbije dobro zna šta njegovu ekipu čeka, pa je nekoliko igrača odmorio pred jedan od najvažnijih mečeva njegovog tima u ovoj sezoni. Radnik će u jačem sastavu pokušati da stigne do finala!

Po rečima Slavoljuba Đorđevića, postoje šanse da se Crvena zvezda iznenadi.

''U kup takmičenju nema popravnog. Ono što je za nas interesantno je to da tri utakmice koje smo igrali u Kupu, u sve tri smo u prvim delovima gubili, a potom preokrenuli i prolazili dalje. Sve ekipe s kojima smo igrali su velike ekipe: i Kabel i Čukarički i TSC, a sada igramo protiv najveće. Zvezda igra kući, ima ozbiljnu ambiciju da osvoji duplu krunu i biće i više nego motivisani da nas pobede. Što se tiče nas, mi ćemo pokušati da se pokažemo u još kvalitetnijem svetlu nego pre tri dana na Marakani'', rekao je Slavoljub Đorđević.

Trener ekipe iz Surdulice odmorio je nekoliko važnih igrača pred meč protiv Crvene zvezde u Kupu Srbije.

''Pokušaćemo da budemo čvršći, agresivniji i da budemo konkretniji kada imamo loptu. Učinićemo sve da napravimo još veći uspeh od ovog što smo napravili do sada, jer ovi momci su već ušli u istoriju Radnika kao polufinalisti Kupa Srbije. Ako uspemo da uđemo u finale, mislim da bi to bila jedna velika nagrada za ove momke, za ovaj klub, za ovaj grad. A ako li ne, zadovoljićemo se ovim što smo napravili, a Zvezdi ćemo čestitati i okrenuti se prvenstvu'', dodao je šef stručnog štaba Radnika.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde zna da protiv njegovog bivšeg kluba mora da se prilagodi.

''Kada je Crvena Zvezda protivnik, pogotovu na njihovom terenu, ne postoji mnogo načina na koje možete da igrate protiv tog tima. Razlika kod nas sada će biti ta da ćemo promeniti tim jer smo morali da odmaramo tri, četiri igrača u prvenstvu da bi za kup pokušali nešto drugo i verujem da će ovi momci doneti bolju i čvršću igru, da budemo konkretniji kada imamo loptu. Ponovo kažem, i protivnik se mnogo pita, pa bi ako uspemo u tome ja bio prezadovoljan, a ako ne, okrećemo se prvenstvu.

Kakvo je zdravstveno stanje golmana Kostića i koga ćemo videti na golu Radnika sutra?

''Golman Kostić je nakon jakog udarca u koleno dobio veliki hematom, pa ćemo videti posle još pregleda, terapija i treninga da li će biti sto posto spreman za sutrašnju utakmicu. Ukoliko ne bude spreman sigurno je da će mali Ranđelović braniti, nevezano za njegov fenomenalni nastup na Marakani od pre tri dana. Stefan je izuzetan momak koji vredno radi. Već je branio fenomenalno i dobro se pokazao kao dobar golman u kup utakmici protiv Kabela, a branio je na pripremama dve utakmice protiv ozbiljnih protivnika. Ko god bude stao na gol, ko god od igrača da bude igrao sutra, znam da će dati maksimum.

Meč Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice igra se od 17 časova. Na tom susretu dobićemo prvog finalistu Kupa Srbije.