JEDAN MANJE!

UEFA JE SUROVA - EURO 2020 SE U TOM GRADU NEĆE IGRATI: "Ispalili" ih zbog publike, oni im već traže pare!

Autor Nebojša Marković

Odluka je "unilateralna"

Izvor: Profimedia

Jedan grad manje!

Predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje je zakazano od 11. juna do 11. jula, igraće se širom Starog kontinenta – ali Bilbao neće biti jedan od gradova-domaćina, kako je prvobitno planirano!

Evropska fudbalska federacija je u sredu uveče obavestila institucije Baskije da prestonica ove španske regije neće dobiti priliku da ugosti neke od najjačih evropskih reprezentacija.

U zajedničkom saopštenju, koje potpisuju Gradski savet Bilbaa, Savet provincije Vizkaja i Vlada Baskije, navedeno je da je ova odluka jednostrana.

Oni su istakli da će uložiti maksimum napora da posle ugovora koji je potpisan sa UEFA, a koji je jednostrano raskinut, dobiju finansijsku kompenzaciju.

Konkretno, što se tiče Bilbaa, planirano je da u tom gradu budu igrani mečevi Grupe E, kao i jedan meč osmine finala, ali je UEFA odlučila da oni ne budu domaćini zbog toga što je postajalo vrlo izvesno da lokalne vlasti ne bi dozvolile da pomenutim mečevima prisustvuje publika.

Tako su, za sada, na spisku gradova-organizatora ostali London, Minhen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Glazgov, Dablin i Kopenhagen.

(MONDO.ba)