Nekoliko zvučnih imena

TROFEJ ČEKAJU 13 GODINA, A TRENERA ĆE DO LETA: Glasine su već počele - ko preuzima Totenhem? (ANKETA)

Autor Dušan Ninković

Čeka ih finale, najbitniji meč sezone, a o treneru se sve glasnije priča.

Neko ko već dobro poznaje engleski fudbal ili neko nov, ko će biti sposoban da kreira iznenađenje za narednu sezonu?

Dok je trajala drama oko evropske Superlige koja nije zaživela, u totenhemu su se desile velike promene. Ekipa iz Londona otpustila je Žozea Murinja, Rajan Mejson (29) postao je privremeno rešenje i najmlađi menadžer Premijer lige, a narednog leta ne sme da se greši. Pa, ko je pravi izbor?

Dok se ekipa priprema za vikend i finale kupa protiv Mančester sitija, gde će imati priliku za prvi trofej nakon 13 godina suše, medijima je daleko zanimljivija priča o menadžeru.

Za sada najveće šanse daju se Mauriciju Sariju, koji se i prvi pojavio na olisti kandidata. Italijan trenutno nema klub, cele sezone ne radi nakon što je dobio otkaz u Juventusu, a totenhem bi mu bio povratak u Premijer ligu. Sa Čelsijem je uradio korektan posao u prvenstvu i osvojio Ligu Evrope. dovoljno za godinu dana u klubu!

Od stranaca, ističu se i dvojica Nemaca. Julijan Nagelsman je figurirao kao rešenje za Bajern, a ukoliko sparsi žele da ga ukradu moraće da plate. Ima čvrst ugovor sa RB Lajpcigom, neće to ići tako lako...

Mnogo bi lakše potpisao Jirgena Klinsmana, njihovog bivšeg igrača. Legendarni Nemac ostavlja otvorenom tu varijantu, govoreći kako nije maštao ni o klupama Nemačke, Bajerna ili SAD, pa je na njih seo. O klupi Totenhema sigurno razmišlja, ali ne želi da požuri, ima vremena do leta!

I tu se, manje ili više, završava lista stranaca. Ako i ima još neki, tu je samo zato što trenutno radi u Premijer ligi, pa bi mogao da donese mirnoću na početku mandata. Pitanje je da li je to dovoljno za Totenhem.

Rajan Mejson zna da je tu samo do kraja sezone i verovatno se ne nada poslu prvog trenera za sledeću. Bio bi to preveliki zalogaj za njega.

Mnogo iskusniji, pa samim tim i bolji kandidati su Skot Parker koji bi mogao opet da ispadne sa Fulamom i Edi Hau koji je ispao sa Bornmutom prošle sezone. A da li je takav trener potreban Totenhemu?

Spisak za sada nema nijedno idealno rešenje, pa ostaje da se vidi šta će smisliti Danijel Levi i njegovi saradnici. Vremena je manje nego što se misli.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi