Fudbal

KOŠMAR NEMAČKOG VELIKANA: Zvali policiju da brani igrače od SVOJIH navijača! Potpuni haos u klubu srpskog asa

Autor Mladen Šolak

Potpuna katastrofa u posrnulom nemačkom klubu

Fudbalski klub Šalke pojačao je bezbednost i najavio da će podneti krivične prijave protiv sopstvenih navijača posle napada na igrače i članove ekipe zbog ispadanja iz Bundeslige.

Šalke je u sredu u Bilefeldu izgubio od Arminije sa 0:1 i ispao je iz lige prvi put posle 30 godina, a oko 600 navijača dočekalo je autobus koji je prevozio ekipu. Kada je ekipa izašla iz autobusa, pojedini navijači gađali su igrače jajima i kamenicama, vređali su ih, a policija je morala da interveniše.

Nemački mediji preneli su da su navijači jurili igrače u blizini stadiona i da je oštećeno nekoliko automobila. Srpski štoper Matija Nastasić nije bio među njima, jer se već dugo oporavlja od teške povrede zbog koje ne igra od početka februara.

Uprava Šalkea održala je danas sastanak sa igračima i dogovoreno je da se nastave treninzi naredne nedelje, uz pojačanu bezbednost.

"Fudbalski klub Šalke je već preduzeo mere kako bi osigurao bezbednost igrača i ekipe. Pored toga, klub će podneti krivične prijave i ne samo da će maksimalnim naporima pokrenuti internu istragu incidenta, već će i na svaki način pomoći nadležnima u njihovim istragama", navodi se u saopštenju.

Šalke će 8. maja igrati protiv Hofenhajma.

Ekipa iz Gelzenkirhena je u subotu trebalo da igra protiv Herte, ali je zbog velikog broja zaraženih u berlinskoj ekipi utakmica otkazana, pošto su igrači u karantinu.

(Beta)