HIT! BEOGRADSKI ŠESTOLIGAŠ IMA ŠTO NEMAJU ZVEZDA I PARTIZAN: Igra BETON ligu i ima stranicu Vikipedije kao Real Madrid!

E tako se vodi računa o istoriji kluba, već skoro 100 godina od osnivanja!

MN Press

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan mogu da se pohvale kao najtrofejniji klubovi u Srbiji. Vojvodina je i dalje aktuelni osvajač Kupa Srbije iako neće odbraniti trofej, dok i klubovi poput Čukaričkog mogu da se pohvale da su relativno skoro osvajali taj trofej.

Ali jedan klub nema nijedan trofej takvog tipa da se pohvali. FK Palilulac, međutim, može da se pohvali da je "šampion" Vikipedije među srpskim klubovima!

Naime, Fudbalski klub Palilulac, iako ne može da kaže da imaju mnogo uspeha na visokom nivou, može da kaže da nijedan klub u Srbiji nema tako detaljno opisanu istoriju kluba.

Na popularnoj internet enciklopediji "Vikipedija", praktično svi fudbalski klubovi imaju svoje stranice koje korisnici sami uređuju, a drugi korisnici eventualno menjaju ukoliko su pojedine stvari netačne.

I mada Zvezda i Partizan mogu da se pohvale najslavnijom istorijom, ni oni ne mogu da se porede sa FK Palilulac po detaljima koje možete saznati o istoriji tih klubova.

Odlaskom na njihovu Vikipedija stranicu, moraćete da potrošite baš mnogo vremena ne biste li sve pročitali, a istorija kluba koji nastupa u Krnjači podeljena je na preko 50 segmenata!

Tako o FK Paliluac možete saznati sve od osnivanja kluba 15. juna 1924. godine, preko svih timova i rezultata koje je ovaj klub beležio prvo u Kraljevini Jugoslaviji, a onda i u SFR Jugoslaviji posle Drugog svetskog rata.

FK Palilulac je tokom prve deceniji 21. veka najčešće igrao u Srpskoj ligi Beograd, trećem rangu takmičenja, da bi od 2014. prestali sa takmičenjem i prestali da postoje kao tim.

Ipak, u leto 2019. je FK Palilulac ponovo obnovljen i danas se takmiče u najnižoj beogradskoj ligi, šestom rangu takmičenja.

Neko se istorijom FK Palilulac toliko detaljno bavio da je zabeležio i sve fudbalere koji su napravili zanimljivije karijere nakon nastupanja za "zelene".

Među onima koji su nosili dres Palilulca bili su Miroslav Vjetrović, danas fudbalski treneri Nebojša Vučićević i Dragan Aničić, kao i legendarni komentator i novinar Zvonko Mihajlovski...

E tako se vodi računa o istoriji svog kluba!