FALILO STRPLJENJE

IMAO SAM KVALITET ZA MANČESTER, MOGAO SAM VIŠE: Zoran Tošić je sad u Kazahstanu, a bio je u najjačem timu Evrope!

Autor Milutin Vujičić

"Eh, da je samo Gigs!".

Izvor: Profimedia

Bivši reprezentativac Srbije Zoran Tošić napustio je nedavno Kinu posle bankrota kluba za koji je igrao, pa je dogovorio saradnju sa kazahstanskim Tobolom.

To će mu biti jedan od poslednjih klubova u karijeri, pošto baš danas slavi 34. rođendan, a tim povodom dao je intervju za sajt kluba u kome je dva puta igrao. Naravno, reč je o Partizanu, za koji kaže da mu je klub za koji je navijao "od kada zna za sebe".

"Bilo je to ostvarenje sna, jer je Partizan klub za koji navijam od kada znam za sebe. Stvarno ne mogu da verujem da je od tada prošlo 13 godina. Kao juče da sam debitovao protiv Vojvodine. Dva puta sam igrao za ovaj klub i uvek se ovde osećao kao kod kuće", rekao je Tošić i rekao da neće slaviti rođendan pošto ga danas očekuje utakmica sa Tobolom.

Ističe da mu je lepo u Kazahstanu, da ga sve podseća na Rusiju u kojoj je igrao dugo za CSKA, a da će još nekoliko godina igrati fudbal, neće baš kao bivši saigrač Saša Ilić.

Promeni si brdo saigrača i četvoricu trenera, zar ne?

"Mislim da ću igrati još nekoliko godina i verujem da mogu da pružim još mnogo toga, ali nisam baš siguran da ću brojati toliko. Videćemo. Fudbal je moj život i svi moji budući planovi su vezani isključivo za njega. E sada, na koji način ću ostati u fudbalu, to još ne znam, ali imam nekoliko godina da razmislim i pronađem adekvatan model.... Za sada sam fokusiran na igre u Tobolu, a za posle ćemo videti", poručio je "Bambi".

Karijeru je počeo u Proleteru, potom je zablistao u Banatu, da bi prelaskom u Partizan postao i član reprezentacije, da bi ubrzo potom prešao u Mančester junajted u kom se nije dugo zadržao.

Odigrao je samo pet mečeva za prvi tim i brzo otišao sa "Old Traforda"

"Iskreno, razmišljao sam tome i kad malo vratim film, mislim da sam mogao da uradim malo više. Da mi je ova pamet bila radio bih malo više i malo bolje. Smatram da sam imao kvalitet da u Mančesteru igram malo više nego što sam igrao", otvoreno je rekao "Bambi" i podsetio da je u to vreme bilo teško dođi do minutaže. 

Ferguson je imao sjajan tim, pa je tako i Rajan Gigs bio konkurent za mesto u timu.

"Eh, da je samo Gigs! Mislim da u fudbalu danas ne postoji takva ekipa kakav je bio Mančester tih godina. Recimo da su to bili Realovi galaktikosi i Barselona sa Mesijem, Ćavijem, Inijestom… I niko više. Prosto, nisi imao slabo mesto u timu. Van der Sar, Vidić, Skols, Nevil, Ronaldo, Runi… Ma, do sutra bih mogao da nabrajam. To su vrhunski igrači pored kojih je bila čast igrati. Mnogo sam naučio od njih, ali sam siguran da sam mogao da uradim više", zaključio je Tošić.

(MONDO)

Tagovi