Uživo

POČELE PARTIZANOVE BEBE, ZAVRŠILI ODRASLI: Stanojević teškom artiljerijom razbio Proleter!

Gostovanje Partizana u Novom Sadu obeležila dva različita dela igre, mladi u prvom i iskusni u drugom delu meča.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Matematički, Partizan još može da bude šampion Srbije! Pobeda crno-belih u Novom Sadu, protiv ranjenog Proletera, ostavlja im teoretske šanse za šampionbsku titulu. Ali, to je samo teorija.

Već su i u Humskoj zaključili da će prioritet do kraja sezone biti meč u finalu Kupa Srbije, pa će sve karte biti bačene na taj susret. Igraće se protiv najvećeg rivala, a i zbog tog meča moral tima ne sme da padne u finišu sezone.

Ekipa Aleksandra Stanojevića koji je na teren od starta poslao šest bonus igrača prelomila je susret tek u finišu, kada su u igru ušli najstariji i najiskusniji igrači. Ponovo su klasu pokazali Marković, Natho, Asano i Holender, što je bilo dovoljno da se u finišu savlada Proleter.

Tim iz Novog Sada ostaje na prvoj poziciji iznad zone ispadanja, dok Partizan zna da ne može niže od druge pozicije. Teško će i do prvog mesta, ali kao što smo rekli, nada postoji.

18:50

Kraj!

Dobro izdanje najavili su mladi momci u crno-belom dresu, ali kada su ušli oni najbolji, Proleter nije mogao da se nada potpunom preokretu.

Bibars Natho i Takuma Asano još jednom su pokazivali kvalitet i zašto su stranci koji prave razliku, a na njihovim krilima PArtizan je došao do pobede - 3:1!

18:47

Asano - Natho - Jojić - 1:3!

91. minut - Kakva akcija Partizana, ovo je najlepši detalj na meču!

Takuma Asano je probio po desnoj strani, nanizao nekoliko igrača domaćeg tima, a zatim uposlio Natha koji je ostao sam u kaznenom prostoru. Izraelac je lako mogao do gola, ali je odlučio da loptu odloži natrčalom Milošu Jojiću koji je pogodio praznu mrežu. Fantastično!

Proleter - Partizan 1:3
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:43

Oštećen Partizan?

87. minut - Sporni momenat u Novom Sadu. Takuma Asano se ubacio, nakon sudijskog zvižduka postigao i gol, ali je linijski pokazao ofsajd poziciju. Na usporenom snimku to nije baš tako izgledalo...

Moglo je bude 1:3 u Novom Sadu.

18:35

GOOOOOOOOOOL - Mirosavljev, 1:2!

78. minut  Ipak nije kraj u Novom Sadu!

Ekspresno stiže do gola ekipa Proletera i to jednog od najbizarnijih koje smo videli u ovoj sezoni Superlige. Zbunjeni su ostali Aleksandar Popović, Svetozar Marković, Maki Banjak i Milan Mirosavljev, ali je napadač domaćeg tima, uz malu pomoć, uspeo loptu da pošalje u mrežu.

Proleter - Partizan 1:2
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:32

GOOOOOOOOOOL - L. Marković, 0:2!

76. minut - Verovatno je ovo i kraj nadama Proletera da mogu do bodova. Bibars Natho pronašao je Lazara Markovića, a drugi čovek sa tim prezimenom danas se upisuje na semafor preciznim udarcem koji je okrznuo stativu na putu do mreže.

Partizan u Novom Sadu ima dva gola prednosti!

Proleter - Partizan 0:2
Izvor: Youtbue/Arena sport TV

18:30

Sekula Rašiovan!

Danas je prvi trener Proletera i očekuje se da ekipu dovede do mirne luke, odnosno opstanka u Superligi. Godinama je bio pomoćnik Branku Žigiću, a pre toga radio je u omladinskoj školi Vojvodine.

Sekula Rašiovan (39) igrao je kao vezni fudbaler, a karijeru je uglavnom proveo u manjim novosadskim klubovima.

Asano!

69. minut - Kako je sada pripretio Japanac! Lepo se ubacio po desnoj strani, dobio loptu u prostoru, a njegov udarac vrhovima prstiju Vasiljević izbacuje preko prečke.

Inače, Takuma Asano igra po desnom krilu, Bibars natho je ofanzivni vezni, Lazar Marković levo krilo, a Filip Holender napadač. Tako izgleda ofanziva Partizana nakon četvorostruke izmene Stanojevića.

18:21

Izmena!

65. minut - Tomović menja Pejića u ekipi Proletera, što je još jedna ofanzivna izmena domaćeg tima. Možda budemo videli i nešto konkretnije napade novosadskog tima.

18:19

Knežević!

62. minut - Solo prodor fudblera Proletera, u kom smo videli nekoliko lepih poteza, a zatim i rabona u stilu Rikarda Kvarežme. Ipak, njegov centaršut sa leve strane nije doneo mnogo pošto je Popović intervenisao na vreme.

18:15

Izmene

58. minut - Pravi izmenu kakva se retko viđa Aleksandar stanojević. Menja četiri igrača u istom trenutku.

Bibars Natho, Lazar Marković, Takuma Asano i Filip Holender igraće u poslednjih nešto više od pola sata. 

Stevanović, Jović, Pavlović i Štulić su napustili igru.

18:13

Šansa!

57. minut - Bojan Kovačević sam protiv trojice ofanzivaca Partizana i uspeo je da pobedi u toj borbi! Nekako je zaustavio prvi napad crno-belih, a Miloš Jojić kasnije izbacuje loptu u aut zbog povrede jednog fudbalera novosadskog tima.

18:01

Nastavljamo!

46. minut - Partizan ima prvi napad u drugom delu meča i prednost koju im je doneo Svetozar Marković u 18. minutu.

18:01

Izmena!

Sekula Rašiovan, čovek koji je nasledio Branka Žigića na klupi Proletera, pravi izmenu na poluvremenu.

Umesto igrača sa brojem 50 Nemanje Ivanovića, sada će igrati Milan Mirosavljev, čovek koji je inače startni napadač novosadskog tima.

17:59

Markoviću prija Novi Sad!

Maldi defanzivac Partizana bio je jedini strelac na meču polufinala Kupa Srbije, kada su crno-beli eliminisali Vojvodinu. Taj susret igrao se u istom gradu i na istom mesu kao ovaj današnji, a prošlo je samo nedelju dana između dva pogotka.

17:48

Pogledajte pogodak!

Jedini pogodak u prvih 45 minuta postligli su gosti iz Beograda. Pogledajte gol Svetozara Markovića.

Proleter - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:44

POLUVREME!

Crno-beli imaju prednost u veoma kvlaitetnom meču u Novom Sadu! Svetozar Marković bio je jedini strelac u prvom delu meča i to tako što je centaršut Miloša Jojića poslao iza leđa Nikole Vasiljevića.

U ostatku meča pretili su Miljković i Banjak pred golom domaćih, odnosno Ivanović i Ilić pred golom gostiju.

17:44

Ilić!

45. minut - Zapretio je vezni fudbaler domaćeg tima, nakon što je lepim lažnjakom sebi pripremio poziciju za udarac. Ipak, njegov šut odlazi pored stative.

17:40

Jojić!

40. minut - Bila je to lepa prilika za crno-bele, slobodan udarac malo iskosa sa lepe udaljenosti za dobrog izvođača. Miloš Jojić je pokušao, ali je pogodio samo živi zid Proletera.

17:33

Kontra!

34. minut - Vukli su napad 3 na 2 Jojić, Stevanović i Jović, ali nisu uspeli čak ni da upute udarac ka golu. Previše komplikovanja i loše odigrana akcija koja je obećavala.

17:31

Nije opasan Proleter!

32. minut - Iako im rezultat ne odgovara, a bodovi su potrebni u borbi za opstanak, ekipa Proletera slabo preti u poslednjih desetak minuta.

Gol Partizana izazvao je reakciju kod njih, preuzeli su inicijativu, ali su brzo posustali sa ozbiljnim napadima.

17:22

Ivanović!

23. minut - Imao je sreće Partizan. Marković je izgubio duel protiv Nemanje Ivanovića, a napadač domaćeg tima probao da plasira u suprtoan ugao gola koji čuva Aleksandar Popović. Bio je neprecizan, ali se ne može reći da je to bio loš udarac.

17:21

Miljković, pa Banjak!

22. minut - Prete crno-beli, ali isključivo preko defanzivaca. Desni bek Aleksandar Miljković probao je nogom, što je Marjanović izbacio u korner, a Maki Banjak glavom nakon udarca iz ugla. Ostaje 0:1 u Novom Sadu.

17:18

GOOOOOOOOOL, S. Marković, 0:1!

18. minut - Pogodio je štoper crno-belih! Odličan centaršut sa leve strane sproveo je u mrežu nemoćnog Vasiljevića, pa Partizan ima prednost protiv Proletera.

17:09

Šansa!

9. minut - Pogrešio je Svetozar Marković, poklonio loptu Filipu Kneževiću na dvadesetak metara od gola, a momak iz Raške oprobao je udarac. Protiv svog bivšeg kluba imao je veliki motiv, ali nije bio precizan. Čini se da je bolje po Proleter bilo da je probao da uposli jednog od saigrača na drugoj stativi.

17:03

Podsetite se ostalih rezultata!

Ako vam je promaklo, danas je odigrano pet mečeva u Superligi. Tri pobede upisali su gosti, dve domaći timovi, a dešavanja sa tih mečeva možete pročitati na sledećem linku.

16:59

Počinjemo!

Meč na stadionu Karađorđe je počeo, a prvi napad je imala ekipa Proletera. Gledamo pretposlednji susret 34. kola Superlige.

16:58

Glavni sudija!

Pravdu će danas deliti Milan Mitić, kom će pomagati Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović. Četvrti sudija biće Stanko Ostraćanin, dok je delegat ovog susreta Predrag Ratković.

16:48

Jesenas

U prvom meču ovih timova ove sezone, Partizan je bio uspešniji od Proletera pogotkom Filipa Holendera u sudijskoj nadoknadi. Reprezetnativac Mađarske pre toga je promašio penal, ali se iskupio golom za osvajanje tri boda.

16:27

Rezerve!

Proleter

Dragićević, Jovanović, Bacanović, Mirosavljev, Vesić, Leandro, Golubović, Bašanović, Janković, Gluščević, Tomović

Partizan

Gočmanac, Natho, Holender, Asano, Živković, Ostojić, Milovanović, Terzić, L. Marković, Čolić, Smiljanić

16:22

Sastavi:

Proleter:

Vasiljević - Milošević, Joković, Marjanović, Kovačević - Pejić, Ilić - Živojinović, Kojić, Knežević - Ivanović

Partizan:

Popović - Miljković, Banjak, S. Marković, Urošević - Šćekić, Jojić - Stevanović, Pavlović, Jović - Štulić

16:18

Doban dan!

U tekstualnom prenosi iz Novog Sada pratimo utakmicu Proletera i Partizana za koju je Aleksandar Stanojević spremio nekoliko iznenađenja.

Crno-beli imaju ''šaren'' sastav, ali i o tome više reči u narednim objavama.

Ukratko

  • Proleter ima 43 boda i prvi je iznad crte
  • Partizan je obezbedio drugu poziciju na kraju sezone
učitaj još +